detector.media
16.09.2021 13:22
21 вересня – онлайн-дискусія «Демократія і демагогія: Як захистити демократію від деструктивних інформаційних впливів»
21 вересня – онлайн-дискусія «Демократія і демагогія: Як захистити демократію від деструктивних інформаційних впливів»
Недостовірна інформація та фейки спричиняють ерозію демократичних традицій у світі. Втім, проблема згортання демократії у світовому масштабі значно ширша.

21 вересня о 18:00 у межах Дискусійного ПЕН-клубу відбудеться розмова «Демократія і демагогія: Як захистити демократію від деструктивних інформаційних впливів».

Міжнародна організація Freedom House вже 15 років поспіль фіксує згортання демократії у світі. А події, що розгорнулись на початку цього року після виборів президента США продемонстрували: навіть країна, яка пишається своїми демократичними традиціями, може обрати лідера з авторитарними схильностями та постати перед загрозою їх руйнування.

Серед причин таких процесів – розповсюдження недостовірної інформації, фейків. Втім проблема ширша. Підходи, відомі як «активні заходи», «рефлексивне управління», «інформаційна війна», «політична війна» широко застосовують недостовірну інформацію. Але вона – не єдиний інструмент, їх арсенал є набагато ширшим.

Серед іншого, вони експлуатують психологічні вразливості особи та вразливості держави і суспільства. Також, вони широко використовують ті самі інструменти, що їх використовують фахівці з комунікацій та маркетингу. І демократичні країни на сьогодні поки що не віднайшли, що цьому можна протиставити.

Тож цього вечора експерти й експертки зберуться, щоб обговорити такі питання:

Учасники розмови:

Модераторуватиме Олексій Харченко – експерт із стратегічних і кризових комунікацій.

Коли: 21 вересня, 18:00, Facebook-сторінки: Українського ПЕН, видання «Український тиждень».

Поставити питання учасникам розмови та підписатись на новини Дискусійного ПЕН-клубу можна за посиланням https://forms.gle/wTrCXKKHdQ9FRUTM6

Дискусійний ПЕН-клуб – спроба вийти за межі соцмереж, де обговорення частіше перетворюються на сварки, ніж на аргументований обмін думками, а також за межі псевдодебатів на телебаченні, де сценарій розмови визначається інтересами власників медіа. Натомість мета Дискусійного ПЕН-клубу – осмислити у діалозі нагальні питання і сприяти розвитку громадянського суспільства, формувати культуру поваги до співрозмовника і вміння чути іншого.

Кураторка Дискусійного ПЕН-клубу – Оксана Мамченкова.

Проект реалізується за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

Інформаційна підтримка – Громадське радіо. Контакт: ukraine.pen@gmail.com

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY