detector.media
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
16.09.2021 12:20
Нацрада покарала канал «Вінниччина» через ретрансляцію каналу «Наш»
Нацрада покарала канал «Вінниччина» через ретрансляцію каналу «Наш»
Представник каналу назвав ретрансляцію вимушеним кроком, щоб вижити.

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення винесла попередження ТРК «Вінниччина». Таке рішення регулятор прийняв на засіданні 16 вересня.

Член Нацради Максим Онопрієнко зазначив, що канал транслював ефір каналу «Наш». Також в ефірі ліцензіата розміщені такі ж рекламні ролики. Аналіз ефіру показав, що ліцензіат закриває логотип «Наш» надписом «Наживо». За його словами, компанія пояснила це порушення звільненням інженеру ефіру, а нова людина через недостатній досвід зробила помилку.

Представник каналу під час засідання додав, що компанія перебувала у скрутному становищі і шукала можливості залишитись в ефірі: «Наслідки могли б бути гіршими і зараз ми б могли розглядати питання того, що ми взагалі не мовили».

Через заборгованість 9 серпня «Вінниччину» відключив «Зеонбуд».

«Два тижні ми вели з ними перемовини, дійшли згоди. За цей період ми знайшли кошти, ми зараз потроху сплачуємо їм і транслюємось», – додав він.

Ретрансляцію каналу «Наш» він не заперечив, а назвав вимушеним кроком, вона тривала 5 днів. Зараз вона завершена.

Регулятор виніс попередження і нагадав про можливості скасування санкції.

Нагадаємо, у липні Нацрада призначила перевірку ТРК «Вінниччина» через ознаки ретрансляції каналу «Наш». Раніше регулятор виніс попередження каналу «МТВплюс» із Запорізької області, який ретранслював «Наш», хоч це не передбачено ліцензією.

Фото: ТРК Вінниччина. Твій рідний телеканал/Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY