detector.media
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
16.09.2021 11:53
Нацрада перевірить Перший незалежний. Регулятор каже, що 98 співробітників передали свої частки Діані Панченко
Нацрада перевірить Перший незалежний. Регулятор каже, що 98 співробітників передали свої частки Діані Панченко
Нацрада: Інформація про структуру власності потребує перевірки на ознаки порушення законодавства України.

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення призначила перевірку Першому незалежному (юридична особа ТОВ «Тайм медіа»). Таке рішення регулятор прийняв під час засідання 16 вересня. Щодо власності компанії Нацрада отримала лист від СБУ.

За словами члена Нацради Максима Онопрієнка, 98 співробітників каналу, які володіють відсотком його власності передали Діані Панченко ці частки в управління.

«У Діани Панченко є ще 1%. Сумарно частка статутного капіталу складає 99%. Таким чином інформація про структуру власності потребує перевірки на ознаки порушення законодавства України», – сказав він. 

Таким чином, у наданих документах ліцензіат інформує лише про 99% володіння статутним капіталом компанії, які перебувають в управлінні та власності Діани Панченко. Тобто фактично інформація про повне 100% володіння компанією лишається невідомою.

Він додав, що структура власності є прозорою, якщо інформація оприлюднена на офіційному вебсайті та надана Національній раді і дає можливості визначити усіх осіб які мають пряму або опосередковану участь у юридичній особи, а також визначити кінцевого бенефіціарного власника. У ситуації з Першим незалежним регулятор бачить наявність ознак порушення, тому й вирішив призначити перевірку.

Нагадаємо, Нацрада перенесла питання переоформлення ліцензії ТОВ «Тайм медіа» (логотип Перший незалежний) через бажання поспілкуватись з Діаною Панченко.

Згідно реєстру, власником Першого незалежного (юридична особа ТОВ «Тайм медіа») є ТОВ «Медіахолдинг новини», а його власниками є 100 осіб. Серед них і Діана Панченко, а також інші співробітники каналу. Усі мають частку 1%, окрім Андрія Шевцова, який власник 2%.

Нагадаємо, ТОВ «Медіахолдинг Новини», яке зараз володіє Першим незалежним, створене 18 лютого 2021 року 100 працівниками «каналів Медведчука». Розмір внеску до статутного фонду склав 375 тисяч гривень, хоча статутний капітал ТОВ «Медіахолдинг Новини» складає 100 гривень.

23 лютого стало відомо, що співробітники медіахолдингу Тараса Козака стали власниками львівського каналу «Перший незалежний», який до того належав Роману Любицькому. Інформація про це розміщена в Єдиному державному реєстрі. Канал має ліцензію на цілодобове супутникове мовлення, видану 2019 року. 

Сам Роман Любицький заявив, що не мав жодного відношення до продажу каналу новоутвореній юридичній особі ТОВ «Медіахолдинг новини», яку створили 100 працівників «каналів Медведчука».

26 лютого, почав мовити новий канал Перший незалежний, створений командою співробітників холдингу Тараса Козака. Однак в етері він пробув лише трохи більше години, раптово припинивши мовлення на супутнику.

Скріншот відео: Перший незалежний/YouTube

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY