detector.media
15.09.2021 15:17
16 вересня – пресконференція «21-ші роковини вбивства Георгія Гонгадзе: Що (не) зробила Україна і чого очікує міжнародна спільнота»
16 вересня – пресконференція «21-ші роковини вбивства Георгія Гонгадзе: Що (не) зробила Україна і чого очікує міжнародна спільнота»
16 вересня виповнюється 21 рік від дня викрадення та вбивства українського журналіста Георгія Гонгадзе. Попри тиск громадянського суспільства і міжнародних організацій, крапку в цій справі не поставлено.

16 вересня о 13:00 в «Укрінформі» відбудеться пресконференція на тему «21-ші роковини вбивства Георгія Гонгадзе: Що (не) зробила Україна і чого очікує міжнародна спільнота».

Організатор: Премія імені Георгія Гонгадзе у партнерстві з Центром прав людини ZMINA.

Учасники:

Модерує:

Про що йтиметься:

16 вересня виповнюється 21 рік від дня викрадення та вбивства українського журналіста Георгія Гонгадзе. Та попри тиск громадянського суспільства і міжнародних організацій, крапку в цій справі не поставлено.

Зокрема, в листопаді 2005 року Європейський суд з прав людини за позовом Мирослави Гонгадзе (ЄСПЛ) рішенням № 34056/02 визнав, що держава Україна виявилася неспроможною захистити життя журналіста Гонгадзе та провести ефективне розслідування його вбивства. Суд визнав відсутність ефективних національних засобів захисту журналістів.

Рішення ЄСПЛ досі не виконано в повному обсязі.

Спікери пояснять:

Трансляція заходу відбувається на сайті «Укрінформу» та ютуб-каналі «Укрінформу», а також на фейсбук-сторінках Премії Гонгадзе, Українського ПЕН, Центру прав людини ZMINA, видання «Українська правда» та «Детектор медіа».

Премія імені Георгія Гонгадзе — відзнака та екосистема ініціатив для незалежних журналістів, заснована Українським ПЕН у партнерстві з Києво-Могилянською бізнес-школою, Асоціацією випускників kmbs та виданням «Українська правда». Премія вручається раз на рік, 21 травня, в день народження Гонгадзе.

Лауреатами Премії були Вахтанг Кіпіані (2019), Павло Казарін (2020), Мирослава Барчук (2021).

Графіка: Премія імені Георгія Гонгадзе

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY