detector.media
14.09.2021 20:45
У Білорусі медіаменеджеру Андрію Александрову на два місяці продовжили арешт
У Білорусі медіаменеджеру Андрію Александрову на два місяці продовжили арешт
Журналіста обвинувачують у нібито державній зраді, йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

У Білорусі медіаменеджеру й журналісту Андрію Александрову продовжили термін арешту на два місяці – до 12 листопада. Про це він розповів у листі своїм друзям, пише «Білоруська асоціація журналістів». Александрова звинувачують у «державній зраді».

Жураліста та його дівчину Ірину Злобіну затримали в Мінську 12 січня, відтоді вони перебувають за ґратами.

14 січня в рамках розслідування справи Александрова силовики провели обшук в офісі інформаційної компанії «БелаПАН», де в 2014–2018 роках він працював заступником директора.

Влада порушила проти Александрова кримінальну справу за частиною 1 і 2 статті 342 КК Білорусі («організація та підготовка дій, що грубо порушують громадський порядок, або активна участь в них»). Пізніше йому висунули нове обвинувачення – у «державній зраді». Александрову за цією статтею загрожує від 7 до 15 років позбавлення волі.

Також МВС Білорусі вважає, що Александров і Злобіна із серпня 2020 року «займалися фінансуванням осіб, які брали участь в протестах в Мінську».

У квітні 2021 року влада Білорусі визнала Александрова і Злобіну «особами, схильними до екстремізму» та поставила їх на профілактичний облік. 

Фото: БАЖ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY