detector.media
14.09.2021 19:24
В Україні стартує голосування за «30 знакових книжок нашої Незалежності». УІК витратив на проєкт більше 1,3 млн грн
В Україні стартує голосування за «30 знакових книжок нашої Незалежності». УІК витратив на проєкт більше 1,3 млн грн
Голосування триватиме з 15 вересня до 15 жовтня.

Український інститут книги та Міністерство культури України повідомили, що 15 вересня стартує онлайн-проєкт, присвячений видатним українським літературним творам, що побачили світ із 1991 по 2021 роки – «30 знакових книжок Нашої Незалежності».

Українцям пропонують долучитися до голосування та обрати зі 100 книжок 30, на їхню думку, найвидатніших, які вплинули на формування та розвиток України та її громадян. Проголосувати можна з 15 вересня до 15 жовтня тут

У переліку видань є художня та науково-популярна література. За підсумками отриманих голосів сформується фінальний список із 30 книжок. Результати всеукраїнського онлайн-голосування буде оголошено наприкінці жовтні.

«Цим проєктом ми прагнемо нагадати про визначні книжки й про важливість читання як складової націєтворення. За тридцять років Незалежності українське книговидання зі справи пасіонаріїв перетворилося на цілком самостійну галузь. Наш проєкт ‒ це і можливість нагадати про тих, хто робив українську книжку видимою й самостійною, якісною й по-справжньому важливою», ‒ розповіла директорка Українського інституту книги Олександра Коваль.

Нагадаємо, що Український інститут книги витратив на проєкт «30 знакових книжок нашої Незалежності» більше 1,3 млн грн. Ці кошти пішли на створення сайта для голосування та проморолик, а також мали піти на публікації у блогерів та лідерів думок, дизайнерські та рекламні послуги тощо. Ще 33,5 тис. грн було витрачено на написання анотацій до кожної зі 100 книжок.

Фото: скриншот із проморолика

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY