detector.media
12.09.2021 12:48
Українська стрічка «Цензорка» здобула нагороду на Венеційському кінофестивалі
Українська стрічка «Цензорка» здобула нагороду на Венеційському кінофестивалі
А найкращим фільмом обрали французьку роботу «Подія» режисерки Одрі Діван.

Фільм 107 Mothers («Цензорка») Петера Керекеша здобув нагороду в секції «Горизонти» за найкращий сценарій на 78-му Венеційському кінофестивалі.

Про це повідомив український кінодистрибʼютор Arthouse Traffic.

У центрі сюжету – молода жінка Лесі, яку засудили до увʼязнення в одній із виправних установ Одеси.

Вона щойно народила первістка й потрапила у світ, населений лише жінками: увʼязненими, медсестрами та наглядачками, жінками різного віку, дружинами та вдовами, дочками, сестрами, вагітними та жінками з дітьми.

Первісна назва стрічки «107 матерів». Автори сценарію — Іван Остроховський та Петро Керекеш, який також є режисером фільму. Соціальна драма знята в копродукції України, Чехії та Словаччини.

Статуетку «Золотого лева» отримав французький фільм «Подія» режисерки Одрі Діван.

Це екранізація однойменного роману Анни Ерно. В ньому письменниця розповідає про те, як вона зробила аборт у 1960-х роках, коли вони ще були заборонені.

#BiennaleCinema2021 #Venezia78 pic.twitter.com/IvPdYSQR7N

— La Biennale di Venezia (@la_Biennale) September 11, 2021

Нагадаємо, що на кінофестивалі цього року Україну представляли три стрічки: фільм Валентина Васяновича «Відблиск» змагатиметься в основному конкурсі за головну нагороду фестивалю — «Золотого лева», а в програмі «Горизонти» відбудеться світова прем'єра стрічок «Носорог» Олега Сенцова та «Цензорка» Петера Керекеша. 

Це друга за значущістю програма Венеційського кінофестивалю і проводиться паралельно з головним конкурсом. До участі в цій секції відбирають художні та документальні фільми, які представляють нові тенденції у розвитку світового кінематографа.

Фото: скриншот із фільму

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY