detector.media
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
10.09.2021 14:26
Суд відкрив два провадження щодо анулювання ліцензій каналів Мураєва
Суд відкрив два провадження щодо анулювання ліцензій каналів Мураєва
Справи розглядатимуться за спрощеною процедурою без виклику сторін.

Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив два провадження за позовом Національної ради з питань телебачення та радіомовлення щодо анулювання ліцензій каналів «Наш» та «Максі ТВ» (юридичні особи ТОВ «Наш 365» та ТОВ «Наша Прага»). Про це «Детектору медіа» розказав член Нацради Максим Онопрієнко.

Щодо каналу «Наш» провадження відкриті у справі за рішеннями Нацради від 19 серпня, яким регулятор визнав, що канал порушив закон «Про телебачення і радіомовлення», наявність розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті у висловлюваннях, які були поширені в ефірі, та неусунення попередніх порушень. Провадження за рішенням від 2 вересня ще не відкрите.

Щодо «Максі ТВ» провадження відкрите за рішенням від 11 березня, яке регулятор прийняв, коли визнав «факт відмови ліцензіата у проведенні перевірки».

Обидва провадження є «спрощеними», тобто розглядатимуться без виклику сторін.

«Оскільки це спрощене, без виклику, засідань не буде, це спеціальна процедура. Не буде визначеної дати. Ми дізнаємось результати розгляду. Подаємо докази та документи паралельно, якщо в цьому є необхідність», — розказав Максим Онопрієнко.

Нагадаємо, у 2019 році Нацрада вже зверталась до суду щодо анулювання ліцензії «Максі ТВ». Однак тоді провадження було зупинене  через розгляд справи, у якій канал оскаржував рішення Нацради.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY