detector.media
08.09.2021 19:55
Олеся Островська-Люта вдруге очолила «Мистецький Арсенал». Конкурент Кулиняк не з'явився через занедужання
Олеся Островська-Люта вдруге очолила «Мистецький Арсенал». Конкурент Кулиняк не з'явився через занедужання
Кандидатуру Островської підтримали одноголосно. Це друга спроба, оскільки з першої, яка була 6 липня, ніхто з претендентів/ок не зміг набрати необхідних 5 балів.

Конкурсна комісія обрала на посаду директора «Мистецький Арсенал» чинну керівницю установи – Олесю Островську-Люту.

Вона керує «Мистецьким Арсеналом» з 2016 року.

На питання, яка місія Арсеналу, директорка відповіла, що він є інклюзивним та вільним місцем, де люди можуть дебатувати, переживати естетичний досвід, обмінюватися рефлексіями і якимись думками, щоби розуміти нашу сучасність, пише «Суспільне».

«Це був дуже довгий конкурс. І це звичайно, що втомлює. Арсенал не повинен змінитися на що-небудь інше, він повинен розвиватися. Це значить, що взяти все те, що вдалося зробити до сьогодні і його акумулювати та розвивати надалі», – сказала вона.

Її головним конкурентом вважали Михайла Кулиняка, міністра культури часів Віктора Януковича.

Він не з’явився на відбір в останній момент і не представив свого бачення майбутнього установи, а проте надіслав її електронною поштою. Свою відсутність пояснив занедужанням. 

Нагадаємо, що 6 липня 2021 року члени конкурсної комісії не змогли обрати нового директора «Мистецького арсеналу». Чотири голоси отримав кандидат Михайло Кулиняк, три – Олеся Островська-Люта, Наталія Заболотна та Ірина Кислян – по одному голосу.

Кулиняк, коментуючи перебіг голосування, обізвав колишнього керівника Центру Довженка Івана Козленка, який критично оцінив результати конкурсу, – «козльонком» та «лузером».

14 липня Державне управління справами оголосило повторний конкурс на посаду гендиректора «Мистецького арсеналу».

А 18 серпня Державне управління справами оголосило список кандидатів на посаду директора «Мистецького арсеналу» в межах повторного конкурсу.

Як повідомляє Суспільне, 27 серпня відбудеться перше засідання конкурсної комісії, на якому буде названа дата другого засідання, де кожен з кандидатів представить програму, а члени комісії проголосують.

За законом, на першому засідання члени оберуть голову комісії, метод голосування за директора Арсеналу – таємний чи відкритий, та проголосують за допущення чи не допущення до конкурсу кожного кандидата. Ще через сім-десять днів, але можливо і раніше, відбудеться друге, вирішальне, засідання.

Фото: Олеся Островська-Люта / з фейсбуку

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY