detector.media
Галина Петренко
08.09.2021 11:00
Ударники танцювального виробництва. Як презентували новий сезон «Танців з зірками»
Ударники танцювального виробництва. Як презентували новий сезон «Танців з зірками»
У неділю, 5 вересня, на каналі «1+1» стартував показ нового сезону «Танців з зірками». Мовник уже встиг порадіти цифрам першого випуску – частці 18,2% за аудиторією 18–54, 50 тис.+ (overnight 2TSV) – і загалом вдалому старту осені. Під час влаштованої напередодні презентації «Детектор медіа» поспілкувався з менеджментом каналу і продакшену про цей проєкт і амбіції медіагрупи у виробництві великих розважальних шоу в контексті нещодавніх подій на ринку.

Скупою мовою фактів можна сказати, що в «Танцях з зірками – 2021» замінили більшість професійних танцюристів, запросили в журі Макса Чмерковського, Олену Коляденко як креативного продюсера та Іванну Онуфрійчук як ведучу. Також команда проєкту активно співпрацює з блогерами: на презентації відмітилася навіть диджитал-інфлюенсерка Астра Стар.

Як і раніше, «1+1» уміє створювати довкола себе екосистему селебриті, обмінюючись ними між своїми проєктами, та розуміє, чим зацікавлювати до співпраці зірок більшої величини. Не зраджує телеканал собі і в традиціях креативного підходу до спонсорства, переконавши Андрія Мацолу, співвласника та СЕО «Першої приватної броварні» – свого давнього рекламодавця – підтримати «Танці з зірками» у формі персонального меценатства.

Продаючи спонсорство, «1+1 media» нарешті не мусить протистояти найбільшому на ринку постачальнику прямої реклами. І поки прямі конкуренти групи виношують плани модифікувати підходи до обчислення рекламного інвентарю, а непрямі конкуренти показали неабияку винахідливість, що поставила під загрозу третину рекламних доходів усього телебачення, команда «1+1 media» готова рухатися далі, розглядаючи можливості розширення портфеля своїх великих розважальних проєктів.

Максим Кривицький

Максим Кривицький, генеральний продюсер телеканалу «1+1», директор бізнес-одиниці «Телевізійний бізнес» групи «1+1 media»:

– Максиме, останнім часом ми з вами спілкувалися про нові для вас проєкти. Зараз же ми говоримо про шоу, яке виходить на «1+1» уже багато років. Чи є у вас у таких випадках хвилювання щодо успішності нового сезону? Чи радше це щось, що для вас рухається по накатаній?

– Звісно, хвилювання є. По-перше, не дивлячись на те, що ми – лідери, в нас є конкуренти. По-друге, наша аудиторія звикла, щоби ми її дивували. І без задоволення її потреб шоу не вдасться. Тому ми робимо все, щоби кожен новий сезон ставав подією.

– Що саме ви зробили в цьому сезоні?

– Цього року в проєкті – оновлення суддівської панелі: до нас приєднався чемпіон світу із латинських танців, україно-американська зірка Макс Чмерковський. Домовитись із ним було дуже непросто: у Максима щільний графік. Також ми майже повністю змінили склад танцюристів.

На 50% оновлення торкнулись і креативної команди, у ролі креативного продюсера до неї приєдналась Олена Коляденко. Володимир Завадюк (керівник департаменту Big Entertainment Show групи «1+1 media», креативний продюсер «Танців з зірками», «Голосу країни», «Маскараду». – Ред.) не боїться експериментувати. Він міг би думати: «Це моє шоу, я нікого не пущу, робитиму все сам». Але він розуміє, що потрібно розвивати команду, канал, розвиватися самому. Тому Олена Коляденко з нами.

Володимир постійно змінює талановитих учасників шоу ролями, щоби можна було знайти те, що заводитиме аудиторію.

– Хто придумав запросити Макса Чмерковського?

– Це командна робота Ольги Слісаренко (головної продюсерки розважальних програм каналу «1+1.» – Ред.) і Володимира Завадюка.

Олена Шоптенко і Максим Чмерковський на презентації станцювали дуетом

– Скільки часу пішло на те, щоби з ним домовитися?

– Ми давно почали перемовини, ще з початку весни.

– Періодично ваша група говорить, що ви хочете вийти на беззбитковість, в інтерв’ю ваших менеджерів звучать економічні аргументи. Такі шоу, як «Танці з зірками», – це щось, на чому ви в N-их сезонах починаєте економити? Чи це «священна корова», бюджет якої ви ніколи не чіпаєте?

– Ні, в нас немає «священних корів». Кожен продукт має свої завдання. А «Танці з зірками» окуповуються: це найбільш наповнюване комерційними проявами шоу на нашому телеканалі.

– Наступне запитання – не в контексті лише цього шоу, а вже в цілому. Зараз ви плануєте бюджет наступного року. Як на цей процес впливає мораторій на рекламу ліків: ви складаєте під нього умовний бюджет плану Б чи сподіваєтеся, що він не вступить у силу?

– Реклама лікарських засобів – це не менше 30% ринку. Ми всіма силами намагаємося, щоби нас почули. У нас невеликий ринок, і такі зміни можуть дуже боляче по нас ударити.

– Чи може статися так, що нацвідбір «Євробачення» в наступному році будете робити ви?

– Не виключаю. І дивлячись що ви розумієте під словом «робити». Для нашої команди виробляти шоу такого рівня – це виклик. Звісно ж, якщо в цього є шанс відбутися, ми будемо вдячні.

– Найпринциповіший момент для НСТУ – щоби так зване велике «Євробачення» вони показували ексклюзивно. Що важливо для вас?

– Коли ми ухвалюємо подібні рішення, у нас на столі завжди декілька параметрів: імідж, фінансові показники, доцільність виробництва, очікування нашої аудиторії. В цьому шоу не все так просто, тому ми думаємо, як скласти вигідну для нас схему. Можливо, ми зробимо пропозицію. Можливо, ні – я ще не знаю.

Володимир Завадюк

Володимир Завадюк, керівник департаменту Big Entertainment Show групи «1+1 media»:

– Володимире, коли ми з вами зустрічалися останнім часом, я вас запитувала про нові проєкти, які ви запускали. Зараз ми говоримо про далеко не перший сезон вашого дуже успішного і знакового шоу. Виробляти його для вас – це складніше, ніж нові проєкти, чи простіше?

– Кожен новий сезон виробляти складніше, ніж попередній. Тому що в кожному сезоні потрібно дивувати глядачів і при цьому намагатися завоювати серця нової аудиторії, яка раніше не дивилася шоу.

– Що ви для цього робили?

– Ще взимку ми почали з оновлення команди: з аналітики, розуміння того, що треба зробити, аби стати ще сильнішими. Ми розуміємо, що для цього нам потрібно заходити в колаборації з найкращими. Тому в «Танцях із зірками» ми в колаборації з Оленою Коляденко. В інших наших шоу також з’являться знакові суперпрофі на ринку: вони мають сяяти, а ми хочемо розвиватись разом із ними в наших проєктах і давати майданчик для реалізації найкращим.

Крім того, звісно ж, ми чуємо запит глядачів на нові імена – для нас це також важливо, тому нові обличчя потроху з’являються в усіх наших проєктах. Це сталося цього року в «Танцях із зірками»: ви бачили оновлену панель танцюристів. Це не означає, що ми менше любимо наших легендарних танцюристів – у жодному разі. Вони теж будуть на паркеті і в гостях у нашому шоу. Але при цьому на паркет вийдуть і нові обличчя, які до цього виступали на турнірах, представляють нашу країну на серйозних бальних змаганнях, але ніколи не були в ефірі. Для нас дуже важливо їх підтримати.

Цього року в «Танцях із зірками» беруть участь 11 нових танцюристів

Наприклад, Анна Кареліна та…

…Антон Нестерко – новачки в «Танцях із зірками», але далеко не новачки на паркеті

Також ми оновили суддівську панель, про що теж давно просили глядачі. Для них важлива експертність наших суддів, як і для нас. Тому серед них з’явиться Макс Чмерковський, який не просто новий суддя і суперзірка США, але ще й та людина, яка знає, як це – танцювати на паркеті в ролі танцюриста і як складно замотивувати свою зірку перемогти в шоу чи стати кращою. Сьогодні ми з ним окремо спілкувалися про сезон: для нього важлива правдивість, щирість. Мене часто запитують, про що наш слоган «Танцюй серцем». Відповім поетично: він про те, що не можна придумати, змонтувати, домислити. Нам хочеться бачити новий сезон таким.

І нехай у кадрі цього шоу Юрій Горбунова та Катя Осадча не разом, зате за кадром вони поруч

І, звісно ж, нові зірки й нова ведуча голдруму – Іванна Онуфрійчук. Вони з Юрієм Горбуновим прекрасно виглядають разом. Подивимося, як глядачі оцінять наші старання.

– Чи бачите ви якусь можливість залучати до ваших глядачів молодшу аудиторію?

– Так, безумовно. Ми – виробники контенту, який може знаходитися на різних майданчиках. Наш головний майданчик – це лінійне телебачення. Але в кожному сезоні ми разом із командою думаємо, що ще має з’явитися, щоби наші шоу дивилися люди абсолютно різного віку. Тому, наприклад, у диджитал-бекстейджі «Танців із зірками», який можна побачити на ютубі, ми цього року залучаємо не просто одного відомого мільйонам блогера: бекстейдж щотижня вестимуть різні блогери – Раміна та інші. Для нас це теж важливо: обмін нашими аудиторіями.

Зіркові учасники в передчутті прямих ефірів

Звичайно, буде багато фішок всередині проєкту: танцюристи, теми ефірів, несподівані ходи. Ми розуміємо, що живемо в часи, коли кожне слово буде почуто і кожен вчинок не буде проігноровано. Тому ми показуватимемо глядачам, як класно бути толерантними до будь-яких проявів особистості: цього буде багато в новому сезоні.

Фагот: поки не вимагають танцювати – співай

– Після того як НСТУ і СТБ не домовилися з приводу нацвідбору «Євробачення», Суспільний мовник почав шукати нового партнера для цього проєкту. Я запитала Максима Кривицького про хід перемовин із вашою групою. До вас таке запитання в цьому контексті: чи може ваш департамент виробляти ще одне велике шоу?

– Так. Ми не просто департамент, ми продакшен, і для нас важливо розвиватися в продакшен-сервісі. Звісно, ми відчуваємо в собі сили виробити ще не одне шоу й нацвідбір «Євробачення» нам теж цікавий.

– Скільки ще великих шоу ви могли би виробляти щороку з точки зору вашої виробничо-організаційної спроможності?

– Ми працюємо над новими проєктами, про які ви зовсім скоро дізнаєтеся. Деякі з них геть грандіозні й точно знесуть дах багатьом глядачам.

Ірина Поплавська на зйомках «Танців із зірками»: яка зміна підростає для екосистеми селебриті «1+1»

При цьому мова не лише про великі телешоу: ми працюємо також і над проєктами другої лінійки, розробками, а також над замовленнями ринку. Це не тільки продакшен концертів чи розробка разом із Мінкультом таких проєктів, як «Ковчег». Ми розглядаємо можливості виробляти контент для диджитала: не можу розкривати всі карти, але сьогодні в нас були такі перемовини з одним можливим замовником і дуже класним проєктом, нам цікаво спробувати себе в цій сфері.

Фото: «1+1 media»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY