detector.media
07.09.2021 19:52
«Ми не ставили і не знімали цю новину». Нардеп Трухін дав перше інтерв'ю про ДТП із собою
«Ми не ставили і не знімали цю новину». Нардеп Трухін дав перше інтерв'ю про ДТП із собою
23 серпня він потрапив у ДТП, яке спершу залишилось майже непоміченим. Резонанс почався після того, як стало відомо, що низка українських ЗМІ спершу написали про ДТП, а потім почали видаляти свої ж публікації про неї.

7 вересня нардеп від «Слуги народу» Олександр Трухін уперше після ДТП дав інтерв'ю виданню «Новое Время» і про саму подію, і про те, як медіа її висвітлювали.

В ньому він сказав, що не має ніякого стосунку до того, що ЗМІ писали чи видаляли інформацію про цю подію.

«Новини не знімав і новини не ставив. Я попросив журналістів розібратися в цьому. Зі свого боку можу максимально допомогти, чим можу. Тобто ні я, ні мої помічники не знімали і не ставили новини. Для мене було новиною, що в Україні можна за гроші таке робити. І мені було б цікаво, щоб ви поспілкувалися з колегами, щоб вони повісили прайс-лист на сайті, щоб люди могли звертатися», – сказав він.

Нагадаємо, що ДТП, у яку Трухін потрапив 23 серпня на Бориспільській трасі, набула значного розголосу після того, як низка українських медіа без пояснень видалили новини про інцидент

Редактори низки ЗМІ повідомляли, що після публікації новини про ДТП за участю Трухіна на пошту прийшли з невідомої адреси пропозиції «на комерційних засадах» видалити матеріал про інцидент. За видалення новини про Трухіна сайтам пропонували мінімум 200 доларів, в залежності від «авторитетності видання».

Окремі ЗМІ пояснили «Детектору медіа» причини видалення новини про ДТП за участю Трухіна. 

Один із нардепів на умовах анонімності розповів «Радіо Свобода», що він намагався з'ясувати обставини ДТП; його джерела у правоохоронних органах повідомили, що на момент аварії «Трухін виглядав так, ніби був напідпитку, але здати тест на вміст алкоголю він відмовився».  

Голова партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко заявив, що політсила не змушувала ЗМІ видаляти новини про ДТП. Він також розповів, що у партії про ДТП начебто дізнались зі ЗМІ. Хоча в коментарі «Інтерфакс-Україна» Трухін сказав, що одразу після ДТП зв'язався з колегами по партії.

Глава парламентської фракції «Слуга народу» Давид Арахамія заявив, що Трухін нібито не дає коментарів, у тому числі внутрішніх, через нібито «велику сімейну справу».

Фото: Олександр Трухін / «Інтерфакс-Україна»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY