detector.media
07.09.2021 10:30
Незалежна медійна рада випустила третій збірник висновків
Незалежна медійна рада випустила третій збірник висновків
Видання містить 8 рішень щодо порушень у медіапросторі, зафіксованих протягом 2020-го та першого півріччя 2021 року.

Незалежна медійна рада повідомила на сайті організації про публікацію третього видання висновків. Збірник доступний за посиланням.

Зазначається, що 8 висвітлених у ньому рішень стосуються розпалювання мови ворожнечі стосовно учасників АТО/ООС і Революції гідності в програмі «Я так думаю» телеканалу NewsOne; поширення упереджених та необґрунтованих звинувачень у статті «Нерухомість в “ЛНР”, ящики з грошима, квартири-палаци та “королівські” маєтки — трохи з декларацій черкаських суддів», опублікованій на регіональному онлайн-ресурсі «Дзвін»; порушення професійних та етичних стандартів журналістики телекомпанією «Прилуки», онлайн-виданням «Заборона», каналом «1+1», інтернет-порталами Vesti.ua і «BBC News Україна»; розпалювання ксенофобії й антисемітизму при згадці фонду «Відродження» та Джорджа Сороса в ефірах телеканалу ZIK, а також порушення стандартів висвітлення виборів, стандартів журналістики телерадіокомпанією «Аверс» та пов'язаними структурами.

При розгляді кожного випадку автори збірника проаналізували обставини справи, описали регулювання питання, оцінили дотримання вимог українських законів, навели висновки та перелік використаних джерел. «Висновки НМР базуються на національних і міжнародних правових та етичних стандартах, кращих практиках та дослідженнях, а також, звичайно, на багаторічному професійному досвіді як членів НМР, так і організацій-засновників, що поза сумнівом є одними з лідерів українського громадянського суспільства», — звернулася до читачів у передмові видання Антоніна Черевко, голова НМР.

Нагадаємо, в червні 2018 року НМР випустила перший збірник висновків, який включив 25 справ щодо спірних питань в інформпросторі. Він також містив рекомендації щодо повноважень Національної ради з питань телебачення та радіомовлення та залучення експертів до ефіру. Другий збірник, випущений у вересні 2020 року, включив 14 висновків, рекомендації щодо розвитку суспільного мовлення та настанови щодо висвітлення питання реформи в енергетичній сфері, тарифів та інших чутливих для суспільства тем.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY