detector.media
06.09.2021 18:15
Разумков розповів, які шанси ухвалити закон про медіа під час шостої парламентської сесії
Разумков розповів, які шанси ухвалити закон про медіа під час шостої парламентської сесії
Наразі Комітет Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики не пропонував законопроєкт до розгляду

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков під час брифінгу 6 вересня розповів, які є шанси ухвалити закон про медіа під час шостої парламентської сесії. 

За його словами, «на цьому тижні – точно ні (не ухвалять – ред.). А далі – подивимося».

Дмитро Разумков зазначив, що наразі Комітет Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики не пропонував законопроєкт до розгляду, а в самому комітеті ще тривають дискусії.

«Ми зараз говоримо про назву закону про медіа, а треба дивитися по тих пунктах, які закладені. Я багато спілкувався з цього приводу з представниками ЗМІ: хтось підтримує, хтось виступає категорично проти. Там є норми, які точно потребують доопрацювання. Провести, скажімо так, не регулювання, а створення правил поведінки для медіаринку – це правильно. Але треба зробити так, щоб це не нашкодило тій же свободі слова. Тому тут треба буде рухатись спільним шляхом: і представникам влади, які займаються сьогодні цим законом, і представникам медіа», – додав спікер.

Нагадаємо, 2 липня 2020 року у Верховній Раді зареєстрували доопрацьований законопроєкт «Про медіа» № 2693-д.

Під час експертних дискусій про законопроєкт конкретні зауваження та побажання щодо регулювання онлайн-медіа та повноважень регулятора та органу співрегулювання висловили українські та міжнародні експерти. Свою підтримку законопроєкту з деякими застереженнями щодо проблемних положень висловив медіарух «Медіа за усвідомлений вибір». Ухвалити законопроєкт у першому читанні закликали Незалежна медійна рада та Національна асоціація медіа, тоді як «Укртелемережа» та Асоціація правовласників і постачальників контенту запропонували його доопрацювати. Свої пропозиції до законопроєкту публічно надали «Детектор медіа» та Інститут масової інформації.

4 вересня дві великі медіагрупи – «1+1 медіа» та «Медіа Група Україна» – випустили спільну заяву з критичною оцінкою окремих норм законопроєкту. Зокрема, їх непокоїть розширення повноважень Національної ради з питань телебачення і радіомовлення та запровадження нових санкцій. Водночас група «1+1 медіа» підтримала наміри народних депутатів уперше законодавчо відрегулювати сферу онлайн-медіа в Україні.

27 листопада 2020 заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко сказав, що в Україні ухвалять законопроєкт про медіа, коли виправлять у ньому всі недоліки й узгодять документ з представниками медіаринку.

Фото: rubryka.com

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY