detector.media
04.09.2021 12:34
«Шаман» конспірологічного руху QAnon визнав провину за штурм Капітолію і більше не вірить у Дональда Трампа
«Шаман» конспірологічного руху QAnon визнав провину за штурм Капітолію і більше не вірить у Дональда Трампа
Учасник штурму будівлі Конгресу США 6 січня 2020 року Джейкоб Ченслі, також відомий як «шаман» американського конспірологічного руху QAnon, з яким він більше не хоче асоціюватися, визнав на суді свою провину.

Фотографії з мешканцем штату Арізона Джейкобом Ченслі під час штурму Капітолію розійшлись інтернетом.

Згодом виявилось, що він є прихильником теорії змови QAnon, яка підживила штурм Конгресу США. Про це пише New York Times.

Ченслі визнав себе винним за одним пунктом обвинувачення, погодившись на угоду, згідно з якою  американські прокурори рекомендують засудити його до тюремного ув'язнення терміном від 41 до 51 місяця. Вирок суду буде відомий 17 листопада.

Ченслі був одним з перших учасників масових заворушень, які проникли в Капітолій. Його заарештували через три дні. Його обвинувачують у громадянських заворушеннях, перешкоджанні діяльності поліцейських, хуліганстві в будівлі з обмеженим доступом та ін. 

Прокурори кажуть, що він залишив записку на столі колишнього віцепрезидента Майка Пенса: «Це лише питання часу, справедливість настане».

Ченслі ж тепер стверджує, що він втратив віру в колишнього президента США Дональда Трампа. Його адвокат Альберт Воткінс також стверджує, що Ченслі відкинув культ QAnon і хотів би, щоб його називали просто «шаманом», а не «шаманом» QAnon. 

Нагадаємо, що 6 січня Конгрес США повинен був офіційно порахувати голоси виборників, які б засвідчили перемогу Джо Байдена (306  голосів за Байдена проти 232 голосів за Трампа). Зазвичай це формальність, оскільки вже відомо, як проголосували виборники у кожному штаті.

Але цього разу, після чергової заяви чинного президента США Дональда Трампа про те, що він не визнає результати виборів, прихильники Трампа прорвалися в будівлю Капітолія, де засідали обидві палати Конгресу, та зірвали процедуру підрахування голосів. В результаті зіткнень загинуло 4 людини, понад 50 людей затримано, поліція та Національна гвардія застосувала сльозогінний газ.

Після того, як мітингарів  вивели з будівлі,  засідання продовжилось: через 14 годин після початку процедури підрахунку голосів обидві палати Конгресу підтвердили обрання Джо Байдена 46-м президентом США.

Фото: Erin Schaff / The New York Times

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY