detector.media
03.09.2021 20:13
Білоруського стендап-коміка Мірзалізаде вигнали з Росії через жарти про олігарха Сєчина, а не ксенофобію – росЗМІ
Білоруського стендап-коміка Мірзалізаде вигнали з Росії через жарти про олігарха Сєчина, а не ксенофобію – росЗМІ
Ролики, в яких він жартує про главу «Роснефти» Ігоря Сєчина і спікера Держдуми В'ячеслава Володіна, наразі заблоковані.

Білоруський стендапер з азербайджанським корінням Ідрак Мірзалізаде покинув Росію, оскільки його перебування там МВС визнало «небажаним» 30 серпня.

За офіційною версією Мірзалізаде переслідували за «ксенофобні» жарти про росіян – комік відсидів 10 діб арешту після того, як невідомі на вулиці напали на нього й побили його. Самих нападників, які вимагали від коміка вибачень, не затримали.

Також Мірзалізаде отримував тисячі погроз у мережі, доки МВС не визнало його перебування в країні «небажаним». Що означає, що йому довічно заборонили проживати в Росії.

Однак недержавні російські ЗМІ припустили, що Мірзалізаде переслідували не так через жарти про росіян, як через жарти про главу «Роснефти» Ігоря Сєчина і спікера Держдуми В'ячеслава Володіна. В останньому сольному концерті коміка були жарти про них.

Відповідний ролик виклали на ютуб-каналі Stand-Up Club #1. В день арешту Мірзалізаде ролик був ще доступний, але незабаром його видалили.

Крім того, з каналу Володимира Бухарова зник запис подкаста з коміком. В ньому Мірзалізаде міг частково переказувати жарти, використані в стендапі. Цей запис досі доступний в Apple Podcasts.

Мірзалізаде жартував, що любить провокувати глядачів: «Я іноді по 10 хвилин просто росіян обсираю». Ось кілька цитат Мірзалізаде про Сєчина та Володіна. 

Фото: «Медиазона»

Нагадаємо, що 13 серпня Росія відмовилась продовжувати візу московському кореспонденту ВВС, журналістці Сарі Рейнсфорд

Сара Рейнсфорд брала участь у 8-годинному спілкуванні Лукашенка з пресою та була однією з небагатьох представників ЗМІ, які задали йому жорсткі питання щодо масових затримань, репресій та катувань.

Фото: Ідрак Мірзалізаде / з вільних джерел

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY