detector.media
03.09.2021 15:50
Фестиваль «Українська весна» в Брюсселі оголосив програму
Фестиваль «Українська весна» в Брюсселі оголосив програму
Цього року програма «Української весни» представлена в межах Брюсельського міжнародного кінофестивалю й складається з трьох фільмів відомих українських режисерів.

Фестиваль «Українська весна», який відбудеться в Брюсселі 4-5 вересня, оголосив програму, про що повідомила пресслужба.

Подія поєднає в собі кінопокази та обговорення з українськими творцями.

Цього року програма «Української весни» представлена в межах Брюсельського міжнародного кінофестивалю й складається з трьох фільмів відомих українських режисерів.

Драма «Погані дороги» – повнометражний дебют Наталки Ворожбит, авторки серіалу «Спіймати Кайдаша» та фільму «Кіборги».

Це екранізація її хітової однойменної п'єси, яку ставили у Лондоні та Києві. Стрічка складається з п'яти окремих новел про мешканців Донбасу, чиє життя проходить по обидві сторони від лінії розмежування. 

Після показу «Поганих доріг» відбудеться онлайн-зустріч із Наталкою Ворожбит.

Картина стала призером Венеційського кінофестивалю у 2020 році. В Україні за роботу над стрічкою режисерка Наталка Ворожбит здобула Премію кінокритиків «Кіноколо» в категорії «Відкриття року» та дві «Золоті Дзиґи» («Відкриття року» та «Найкращий сценарій»). Крім того, фільм визнали кращим на Fünf Seen Filmfestival у номінації «Перспективне молоде кіно».

Антиутопія «Номери» – це екранізація однойменної п'єси Олега Сенцова. Зйомки стрічки проходили під час ув'язнення Сенцова у Росії – Олег керував ними дистанційно. Співрежисером «Номерів» став Ахтем Сеітаблаєв. Світова прем'єра фільму відбулася в межах програми спеціальних показів Berlinale Special Берлінського кінофестивалю.

«Номери» – розповідь про ув’язнене суспільство, яке намагається побороти свої страхи та отримати свободу.

Драма «Атлантида» Валентина Васяновича вперше була показана на Венеційському кінофестивалі, де здобула Гран-прі секції «Горизонти». Загалом фільм показали на понад 50 фестивалях, де він отримав ще чотири Гран-прі, стрічка увійшла у лонг-ліст премії Європейської кіноакадемії та була висунута від України на здобуття «Оскара» в 2020-му.

Події фільму відбуваються у 2025 році – після перемоги України у війні з Росією.

«Українська весна» пройде у Центрі образотворчих мистецтв BOZAR, Брюссель, Бельгія, 4–5 вересня.

Фото: пресслужба

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY