detector.media
02.09.2021 18:13
Медведчуку продовжили запобіжний захід на два місяці
Медведчуку продовжили запобіжний захід на два місяці
Про це суд просила генпрокурорка Ірина Венедіктова.

2 вересня Печерський райсуд Києва продовжив запобіжний захід народному депутату від ОПЗЖ Віктору Медведчуку на 2 місяці.

Він перебуває під цілодобовим домашнім арештом у справі про держзраду, пише «Суспільне». 

Генпрокурорка Ірина Венедіктова просила Печерський райсуд продовжити на 2 місяці, до 7 листопада, цілодобовий домашній арешт для Медведчука.

Своєю чергою, Медведчук відкидає всі обвинувачення і називає слідство «політично-вмотивованим».

На його думку, запобіжним заходом у вигляді цілодобового домашнього арешту йому не дають оскаржити рішення суду.

Нагадаємо, що 19 лютого 2021 року РНБО України запровадила санкції проти народного депутата від «ОПЗЖ» Віктора Медведчука, його дружини Оксани Марченко та низки громадян України та РФ. Санкції введені за статтею «фінансування тероризму». Санкції діятимуть три роки та передбачають арешт усього майна підсанкційних осіб. 

11 травня 2021 року генпрокурор Ірина Венедіктова підписала підозри Медведчуку та Козаку.   

Як зазначалося вище, Медведчук і Козак підозрюються у державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в українському Криму, який тимчасово окупувала РФ.  

Перший епізод підозри стосується проєкту проти інформаційної безпеки України під назвою «Промінь». Другий епізод стосується розграбування національних ресурсів в Азовському морі. Третій епізод стосується подій серпня 2020 року, коли Медведчук нібито надіслав Козаку секретні дані про розташування, особовий склад і бойову підготовку прихованого військового підрозділу Збройних Сил України.

13 травня Печерський районний суд Києва постановив відправити Віктора Медведчука під цілодобовий домашній арешт з носінням електронного браслету. Медведчук перебуватиме під домашнім арештом до 7 вересня.

Фото: Медведчук у залі суду / «Суспільне»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY