detector.media
02.09.2021 15:40
СБУ заявила, що викрила рекламну агенцію, яка розробляла інформкампанії для бойовиків «Л/ДНР»
СБУ заявила, що викрила рекламну агенцію, яка розробляла інформкампанії для бойовиків «Л/ДНР»
Агенція в Києві, за попередньою інформацією, є дочірньою компанією московської фірми та контролюється громадянами РФ.

Служба безпеки України заявила, що викрила в Києві рекламну агенцію, яка нібито розробляла інформаційні кампанії для бойовиків «Л/ДНР» та окупаційної влади Криму.

За даними слідства, фірма створювала пропагандистські матеріали з 2014 року. За виробленими нею макетами, зазначають в СБУ, розміщували білборди на окупованих територіях і поширювали інформацію в тамтешніх ЗМІ. 

У матеріалах містились заклики до розколу та федералізації України. Зокрема, слідство вилучило готову продукцію з написами «Харьковская республика», «Одесская республика», «Родина у нас у всех одна – Россия» тощо.

Останнім часом підрядники підготували серію кампаній для окупантів із гаслами: «Сохранили мир! Обеспечим стабильность. Крым Единая Россия», «Весна победы нашей. Крым Единая Россия» тощо.

За попередньою інформацією, агенція в Києві є дочірньою компанією московської фірми і повністю контролюється громадянами РФ.

СБУ розслідує кримінальне провадження за ч. 2 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України.

Фото: пресслужба СБУ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY