detector.media
02.09.2021 08:46
Volia доєдналася до Наглядової ради в рамках Комітету з питань медіа та комунікацій (ACC)
Volia доєдналася до Наглядової ради в рамках Комітету з питань медіа та комунікацій (ACC)
Нещодавно Американська торговельна палата в Україні (ACC) створила Наглядову раду в рамках Комітету з питань медіа та комунікацій.

Оскільки компанія Volia вже протягом багатьох років входить до ACC та є провідним експертом на медіаринку, то з радістю погодилась на пропозицію доєднатися до проекту. У Volia вважають, що Наглядова рада має стати основною платформою для пошуку балансу в стосунках медіаіндустрії та держави. Насамперед це стосується підготовки досить важливого законопроекту «Про медіа», регулюванні послуг ОТГ та підготовки правової бази для імплементації закону після його прийняття.

Святослав Горбань, заступник генерального директора, головний комерційний директор «Датагруп», коментує ситуацію так: «Ми прагнемо системно приносити у вітчизняну медіаіндустрію найкращі практики регулювання. Саме тому ми приєдналися до Наглядової ради та спільно з нашими партнерами будемо активно обговорювати найважливіші законодавчі ініціативи. Наглядова рада має стати майданчиком, на якому провідні медійні гравці визначатимуть стратегію розвитку для зростання доходів і створення сприятливого клімату для інвестицій у легальний контент».

Плани у новоствореної інституції амбітні: забезпечити цілісний та сталий розвиток регуляторного середовища країни у медіасфері, розробити прозорі правила зовнішньої реклами та розпочати ефективну боротьбу з піратством, адже легальний медіабізнес зазнає масштабних збитків через незаконне споживання контенту. Розв'язати цю проблему можна за допомогою провідних ЗМІ, і не лише вітчизняних, а й закордонних. Адже проблема вимагає розробки конкретних заходів: як законодавчих, так і комунікаційних.  

Нині до Наглядової ради входять сім компаній: Big Board Україна, Discovery, Kwendi, Netflix, Publicis Groupe Ukraine, SWEET.TV та Volia.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY