detector.media
01.09.2021 16:29
Нардеп Трухін вперше прокоментував резонансну ДТП: Так, я дійсно був на місці аварії
Нардеп Трухін вперше прокоментував резонансну ДТП: Так, я дійсно був на місці аварії
Олександр Трухін: Спостерігаючи за інформаційним фоном навколо себе, я здогадуюся, хто замовники.

Народний депутат фракції «Слуга народу» Олександр Трухін прокоментував ДТП, у яку він потрапив 23 серпня на Бориспільській трасі. Інцидент набув значного розголосу після видалення новини про ДТП низкою українських медіа.

У коментарі агенції «Інтерфакс-Україна» Трухін підтвердив, що перебував на місці ДТП (однак не вказав, чи саме він перебував за кермом, – Ред.), зараз через отримані травми він проходить амбулаторне лікування і найближчим часом не готовий до зайвої публічності. Раніше у Нацполіції попри підтвердження факту ДТП, імен її учасників не називали.  

«Спостерігаючи за інформаційним фоном навколо себе, я здогадуюся, хто замовники...Так, я дійсно був на місці аварії. І не збирався цього приховувати – ні тоді, ні зараз. Під час аварії сильно вдарився головою. Працівники швидкої допомоги, які прибули на місце події, діагностували закриту черепно-мозкову травму і гіпертонічний криз», – сказав Трухін. 

Трухін запевняє, що сприяв співробітникам Національної поліції у доборі інформації при реєстрації пригоди і нібито дав усі свідчення, а також одразу зв'язався з колегами по партії. Однак голова партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко стверджував, що у політсилі про ДТП дізнались зі ЗМІ.

Також Трухін стверджує, що водії всіх транспортних засобів, які були на місці інциденту, пройшли тест на алкоголь у крові.

«Наскільки мені відомо, у жодного з них показники алкоголю в крові не перевищували норму», – заявив нардеп.

Трухін додав, що не підтримує зв'язок з постраждалими у ДТП, але, у разі необхідності, «готовий надати їм будь-яку допомогу і підтримку».

Аварія з участю автівки Трухіна сталася 23 серпня, о 15:45 на Бориспільській трасі поблизу Києва. За даними ЗМІ, Трухін за кермом Audi не дотримався безпечної дистанції і на великій швидкості в’їхав в автомобіль Ford, який у свою чергу протаранив автомобіль Daewoo.

За даними свідків, Трухін мав ознаки алкогольного сп'яніння, але офіційного підтвердження цьому зараз немає.  

Внаслідок ДТП травми отримали шестеро людей, серед них двоє дітей, також серед постраждалих був голова комітету арбітрів федерації футболу України Лучано Лучі та його помічник Роман Лишень.

Шефредактори низки ЗМІ повідомляли, що після публікації новини про ДТП з участю Трухіна на пошту прийшли з невідомої адреси пропозиції «на комерційних засадах» видалити матеріал про інцидент. За видалення новини про Трухіна сайтам пропонували мінімум 200 доларів, в залежності від «авторитетності видання».

Загалом, новину про ДТП з Трухіним видалили, або відредагували, прибравши згадки про нардепа, близько тридцяти українських медіа. Зник сюжет про ДТП і з YouTube-каналу Kyiv LIVE. 

Окремі українські ЗМІ пояснили «Детектору медіа» причини видалення новини про ДТП з участю Трухіна. 

Фото: Радіо Свобода 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY