detector.media
01.09.2021 11:38
Перемовини Байдена та Зеленського: замість спільної пресконференції буде письмова заява президентів (ДОПОВНЕНО)
Перемовини Байдена та Зеленського: замість спільної пресконференції буде письмова заява президентів (ДОПОВНЕНО)
За результатами перемовин планується оприлюднити спільну письмову заяву двох президентів.

Президент США Джозеф Байден та президент України Володимир Зеленський не поводитимуть спільної пресконференції за результатами двосторонніх перемовин, які відбудуться 1 вересня.

Джерела «Детектора медіа» повідомили, що замість брифінгу буде оприлюднена спільна письмова заява президентів.

Портал factba.se опублікував розклад президента США згідно з яким, Джо Байден та Володимир Зеленський проведуть перемовини 1 вересня, о 14:00 (21:00 за київським часом) в Овальному кабінеті Білого дому. Жодної згадки про спільну пресконференцію у розкладі немає. 

Портал factba.se був створений у 2017 році як публічний архів заяв, коментарів та записів у соцмережах 45-го президента США Дональда Трампа. У 2021 році на порталі з'явився розділ, присвячений президенту Байдену.

У повідомленні Білого дому від 1 вересня говориться, що Байден і Зеленський спочатку проведуть розширену двосторонню зустріч зі своїми ключовими радниками, потім обидва лідери перейдуть до бесіди у форматі тет-а-тет. Після цієї зустрічі буде опублікована «вичерпна спільна заява». Час зустрічі Білий дім не повідомив.

У 2021 році дату перемовин Зеленського та Байдена в Білому домі переносили декілька разів – спочатку зустріч мала відбутись 30 серпня, згодом дату змінили на 31 серпня, пізніше – на 1 вересня. 

Попередній візит Зеленського до США відбувся у вересні 2019 року. Тоді президент України провів перемовини з тодішнім очільником Білого дому Дональдом Трампом.

Як медіа висвітлюватимуть зустріч Байдена та Зеленського читайте у матеріалі «Детектора медіа».

Фото: пресслужба президента України

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY