detector.media
31.08.2021 17:18
Головред «Новинарні» повідомив про погрози після оприлюднення листів щодо відбілення репутації «слуги народу»
Головред «Новинарні» повідомив про погрози після оприлюднення листів щодо відбілення репутації «слуги народу»
Дмитро Лиховій вважає, що погрози можуть бути реальними.

Головред «Новинарні» Дмитро Лиховій повідомив, що отримав погрози після оприлюднення листа від «політконсультанта», який нібито пропонував гроші за відмову від публікації «негативу» щодо нардепа від «Слуги народу» Юрія Арістова.

30 серпня Лиховій повідомив у Facebook, що редакція «Новинарні» отримала листа від невідомого адресата, підписаного як «Ігор Хоменко».

Він представився як «політичний консультант і гуру управління репутацією», уповноважений неназваним клієнтом для «зачистки інтернету від негативної інформації» про голову Бюджетного комітету Верховної Ради Юрія Арістова та його сина Артема.

«Ігор Хоменко» заявив, що стосовно його клієнта «ведеться чорна негативна інформкампанія, і що його «цікавить купівля блоку негативу (відмова від публікації будь-яких негативних матеріалів) щодо Юрія Арістова та Артема Арістова до кінця 2021 року».

Також «Ігоря Хоменка» цікавило «вилучення будь-яких негативних матеріалів, опублікованих після 2019 року».

Пропозиція «Ігоря Хоменка» надійшла через кілька днів після публікації ЗМІ матеріалів, що фірми, пов’язані з Юрієм Арістовим, нібито ведуть бізнес із російськими компаніями, а його син Артем нібито фотографувався на Червоній площі у Москві.

«Новинарня» оприлюднила листа з пропозицією «Ігоря Хоменка», після чого, у наступному листі, який надійшов на пошту Лиховію, «політконсультант» написав журналістові, що його «могли б і в багажнику покатати», та що Лиховію «доведеться їздити в маршрутці».

Зміст цього листа Лиховій сприймає як погрозу та має намір подати до поліції заяву про злочин за статтею 345-1 Кримінального кодексу України «Погроза вбивством, насильством або знищенням чи пошкодженням майна щодо журналіста, його близьких родичів чи членів сім’ї».

Максимальна санкція статті передбачає позбавленням волі на строк до трьох років.

«Я схильний вважати, що ім’я вигадане, звісно, і представлений образ теж штучний. Але і пропозиції, і погрози можуть бути реальними», – зазначив Лиховій.

Головред «Новинарні» також нагадав, що лист прийшов у день, коли у медіапросторі спалахнув скандал через ДТП з участю нардепа від «Слуги народу» Олександра Трухіна.

Фото: «Новинарня»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY