detector.media
31.08.2021 13:03
Разумков вважає, що ЗМІ мають пояснити правоохоронцям, чому видалили новину про ДТП Трухіна
Разумков вважає, що ЗМІ мають пояснити правоохоронцям, чому видалили новину про ДТП Трухіна
Загалом новину про ДТП видалили або відредагували близько 30 українських медіа.

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков вважає, що представники ЗМІ, які видалили новину про ДТП за участю нардепа із фракції «Слуга народу» Олександра Трухіна, мають надати свідчення правоохоронним органам щодо причин видалення. Про це голова ВРУ сказав на брифінгу, пише «Укрінформ».

Також спікер вважає, що Трухін сам має надати офіційні пояснення щодо ДТП.

«Питання навіть не в ДТП, тому що ми всі люди і всі можемо потрапити в ДТП. Питання в іншому: якщо будуть підтверджуватися всі інші факти, які пов'язані з цією пригодою, реакція має бути жорсткою. Тут є закон, і він буде працювати… Сподіваюся, що розслідування буде максимально неупередженим, і я думаю, що тут не варто тримати паузу. Людина має вийти і сама розповісти, що відбулося, а що ні, щоб ми не займалися домислами, що відповідає, а що ні. Так буде правильно зробити. Сподіваюсь, що колега на це піде», – сказав Разумков.

Народний депутат від «Слуги народу» Олександр Трухін потрапив у ДТП на Бориспільській трасі поблизу Києва 23 серпня. За даними ЗМІ, Трухін за кермом Audi не дотримався безпечної дистанції і на великій швидкості в’їхав в автомобіль Ford, який, своєю чергою, протаранив автомобіль Daewoo. Як кажуть свідки, Трухін був напідпитку, але офіційного підтвердження цьому немає.

Внаслідок ДТП травми отримали шестеро людей, серед яких двоє дітей. Також травми отримали голова комітету арбітрів федерації футболу України Лучано Лучі та його помічник Роман Лишень. 

Новину про аварію одразу опублікували десятки українських медіа, однак протягом наступних кількох днів без пояснень почали видаляти або ж змінювати публікації таким чином, що згадок про Трухіна не залишалося. Загалом новину про ДТП видалили або відредагували близько 30 українських медіа

Що кажуть про це в соцмережах – в матеріалі «Детектора медіа». Як пояснюють видалення новини самі ЗМІ – читайте тут.

Фото: УП

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY