detector.media
31.08.2021 08:40
На Прямому каналі заявили, що Офіс президента перешкоджає їм висвітлювати візит Зеленського до США (ДОПОВНЕНО)
На Прямому каналі заявили, що Офіс президента перешкоджає їм висвітлювати візит Зеленського до США (ДОПОВНЕНО)
Зокрема, журналістка каналу поскаржилась, що її не додали до чату українських ЗМІ, які мають корпункти у США.

На Прямому каналі заявили, що Офіс президента України перешкоджає їм висвітлювати візит Володимира Зеленського до США. Про це написала у Facebook спеціальна кореспондентка телеканалу у США Катерина Лісунова.

«Представники офісу Зеленського не допускають телеканал "Прямий" до графіку подій в рамках візиту, блокують акредитації та активно перешкоджають журналістській діяльності. Я, як перша та єдина українська журналістка із статусом резидента ООН, – не була допущена навіть до банального чату українських ЗМІ, які мають корпункти у США. А також тих, хто прилетів висвітлювати візит президента України», – повідомила Лісунова.

За її словами, на прохання до речника президента Сергія Никифорова виправити ситуацію той відповів: «Це неофіційний чат людей, яких я знаю особисто. Про вас такого сказати не можу».

Катерина Лісунова додала, що все одно зможе потрапити на низку подій в рамках візиту, але тільки на ті, за які відповідає уряд США.

Речник президента Сергій Никифоров у коментарі «Детектору медіа» зазначив, що Лісунова  може звернутися до поліції, якщо вважає, що були факти «перешкоджання журналістській діяльності».

«Це звинувачення у кримінальному правопорушенні. Нехай терміново звертається до поліції, якщо має такі факти», – сказав Никифоров.

Напередодні видання hromadske повідомило «Детектору медіа», що не отримало акредитації на зустріч у Вашингтоні президентів України та США — Володимира Зеленського та Джо Байдена.

Речник президента України Сергій Никифоров повідомив «ДМ», що така ситуація склась через «маленьку квоту», яку Білий дім виділив для представників ЗМІ.

Зустріч Зеленського та Байдена має відбутись 1 вересня.

Фото: пресслужба ОПУ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY