detector.media
Марина Баранівська
для «Детектора медіа»
28.08.2021 12:30
«Моя улюблена Страшко»: чи побачимо Настю Глушко без брекетів? Репортаж
«Моя улюблена Страшко»: чи побачимо Настю Глушко без брекетів? Репортаж
«1+1» показав журналістам першу серію адаптації «негарної Бетті», яка стартує в ефірі каналу 30 серпня. ФОТО.

26 серпня у столичному БЦ «Гуллівер» канал «1+1» влаштував преспоказ своєї адаптації колумбійської теленовели Yo soy Betty, la fea («Я — негарна Бетті»), яка вперше вийшла на екрани 1999 року. «Детектор медіа» вже писав про підготовку до показу цього серіалу та про дискусію, яку намір «1+1» показати серіал про «Страшко» спричинив у суспільстві. Історія про «негарну, але розумну» дівчину, яку не беруть на роботу через нетипову зовнішність, стала всесвітньо відомою. Адаптації серіалу вийшли в Німеччині, Польщі, США, Росії, Грузії, Чехії та інших країнах. Більшість адаптацій знімалися на початку двотисячних, зокрема й російська «Не родись красивой», яку показували на українському телебаченні у 2005 і 2006 роках. Нарешті «1+1» вирішив зробити свою версію цього формату, знявши історію про Настю Глушко, яка влаштовується на роботу у б’юті-компанію, де стикається із цькуванням та об’єктивацією, а ще закохується у «принца».

Актори серіалу «Моя улюблена Страшко» (зліва направо) Ірина Поплавська, Олександр Соколов, Дар’я Баріхашвілі та Сергій Кіяшко сьогодні ввечері вперше побачать першу серію проєкту, в якому ще продовжують зніматися.

На початку презентації ведуча події Стася Ровінська нагадала, що формат «Я — негарна Бетті» був включений у Книгу рекордів Гіннесса у 2010 році як найуспішніша теленовела в історії, що транслювалася в більш ніж 180 країнах, дублювалася 25 мовами і була адаптована у більш ніж 20 країнах світу. А генеральний продюсер «1+1» Максим Кривицький оголосив, що прем’єра серіалу «Моя улюблена Страшко» відкриває осінній сезон на телеканалі «1+1».

 

Генеральний продюсер «1+1» Максим Кривицький: «Наші серіали українською — це важливий для нас напрямок, ми вкладаємо багато зусиль для того, щоб вони виглядали якнайкраще».

Канал «1+1» уже не раз говорив, що «Моя улюблена Страшко» відрізнятиметься від оригінального формату і відобразить реалії життя сучасних українців. У серіалі порушать питання цькування на роботі, сексизму, об’єктивації, спілкування у соцмережах тощо.

«Ugly Betty — вже давно культовий серіал, ми вирішили зробити своє читання цієї історії… Ця історія насамперед про вічні цінності, про красиву душу, про любов, по те, що сповідує сам телеканал "1+1", про сміливість», — сказав Максим Кривицький і закликав глядачів подивитися першу серію і поділитися щирими враженнями про неї.

 

Олена Єремєєва, головна продюсерка серіалів та фільмів телеканалу «1+1», помітно хвилювалася під час свого виступу.

Олена Єремєєва розповіла, що знімальний процес серіалу «Моя улюблена Страшко» все ще триває. У першому сезоні буде 48 серій. «Чому ми звернулися до формату, якому вже більше 20 років? Саме тому, що світ змінився. Ми хочемо по-новому розказати стару міфологему. Подивитися на проблеми, про які говорили наприкінці 1990-их, так, як сприймаємо їх ми сьогодні. Якими ми стали? Чи звільнилися ми від старих стереотипів? Які ми сьогодні?» — сказала вона.

Одним із найскладніших завдань під час підготовчого періоду був пошук акторки на головну роль — Насті Глушко, талановитої, але негарної розумниці-перфекціоністки. Кастинг-директорка Яна Бернадська запропонувала кандидатуру молодої акторки, випускниці майстерні Льва Сомова Ірини Поплавської.

Акторка Ірина Поплавська, виконавиця головної ролі в серіалі «Моя улюблена Страшко», згадала, як прийшла на кастинг в образі Насті Глушко.

У липні телеканал «1+1» оголосив флешмоб в інстаграмі під хештегом #Красивасерцем. Флешмоб проходить за підтримки ГО «Ла Страда», яка працює для забезпечення гендерної рівності. В рамках цього флешмобу користувачі можуть ділитися відвертими історіями булінгу, мобінгу, харасменту, сексизму, бо саме з такими проблемами стикнеться героїня серіалу. #Красивасерцем — таку ж назву має пісня гурту Kazka, яка стала саундтреком до цього серіалу.

Солістка гурту Kazka Олександра Заріцька взяла участь у флешмобі проти булінгу напередодні прем’єри серіалу «Моя улюблена Страшко».

Далі глядачам показали першу серію «Моєї улюбленої Страшко», яка буде в ефірі «1+1» 30 серпня о 20:45. Щоб не спойлерити, скажемо лише, що сюжет розвивається динамічно, як і життя Насті Глушко. Дівчина зустрічає тренерку з особистісного зростання (її грає Римма Зюбіна)  і невдовзі отримує роботу секретарки у престижній б’юті-компанії.

 

Головний сценарист серіалу «Моя улюблена Страшко» Ярослав Войцешек

«Робота для мене розпочалася влітку 2020 року. Стояло завдання адаптувати колумбійський формат до нинішніх українських реалій. Я подивився оригінал, оцінив, скажімо так, масштаб, та зрозумів, що саме потребує змін. Найскладніше — це були терміни, все треба було робити швидко, а решта — це творчість, це класно. Ми наш серіал робили за мотивами оригінального формату. Над цим працювало багато авторів, в деякі моменти їх кількість доходила до 20 людей», — каже головний сценарист Ярослав Войцешек.

 

Акторка Ірина Поплавська

«Для мене складно було абсолютно все, бо це перша моя така масштабна робота, — розповідає Ірина Поплавська. — Було дуже багато моментів, з якими я стикнулась уперше. До цього я фактично не працювала на знімальному майданчику. Були емоційно важкі сцени, коли у тебе одна сцена в одному настрої, а наступна — геть в іншому, тобі треба швидко перелаштуватися, а це не завжди виходить так, як хочеться.

Я сподіваюся і хочу вірити, що серіал "Моя улюблена Страшко" допоможе людям не дозволяти різним обставинам, іншим людям заважати в досягненні їхньої мети. Коли тебе ображають, коли в тебе не вірять — це боляче завжди. Треба бути сильнішим за це, не дозволяти обставинам брати над тобою владу. Але треба не тільки вчитися володіти ситуацією, але й при цьому залишатися людиною, тобто самому не перетворитися на тих, хто тебе булить».

 

Олена Єремєєва, головна продюсерка серіалів та фільмів телеканалу «1+1»

«Перші розмови про цей проєкт розпочалися на "1+1" роки три тому, коли в Каннах побачили, що до цього формату знов звертаються наші колеги з інших країн. Ми почали думати. Ми шукали довгий комедійний формат, який можна адаптувати. Коли ми подивилися, як зробили наші колеги, радилися з багатьма креативними групами, вони нам робили свої пропозиції адаптації. Після цього ми зупинилися на розмові із продакшеном "Кінороб", тому що там був Ярослав Войцешек, а у нас була шоуранерка Ніна Шуліка, і вони швидко знайшли спільну мову. Ми сіли і дуже довго "штурмували" — яка це має бути героїня, як ми змінилися, як змінився світ, про що ми взагалі хочемо поговорити. Серіал одразу спричинив обговорення, ми отримали багато коментарів у соцмережах, всі вони важливі для нас. Ми відчуваємо, як люди чекають і люблять цей формат».

Тож чи можливе щастя та успіх для негарної Насті Глушко у брекетах? Чи ми побачимо Настю без брекетів у серіалі? На це питання Олена Єремєєва відмовляється давати відповідь. Мовляв, це буде спойлер, краще дивіться серіал. Але зізнається, що сама планує незабаром поставити собі брекети.

Фото — Максим Поліщук

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY