detector.media
27.08.2021 09:41
Медведчук подав другий позов до ЄСПЛ проти України – нардеп
Медведчук подав другий позов до ЄСПЛ проти України – нардеп
Віктор Медведчук звинуватив українську владу у «грубому порушенні права на захист, права на справедливий суд і особисту свободу».

Нардеп фракції «ОПЗЖ» Віктор Медведчук подав ще один позов до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) проти України, повідомив його колега по фракції, нардеп Ренат Кузьмін.

«Медведчук подав другий позов до України в ЄСПЛ. Перший, як відомо, прийнятий у провадження Європейським судом і може бути розглянутий у пріоритетному порядку вже найближчим часом. Цього разу йдеться про грубе порушення права на захист, права на справедливий суд і особисту свободу. Схоже, скоро українській владі самій знадобляться хороші адвокати»,написав Кузьмін у Facebook.

Кузьмін також додав фото формуляра заяви до ЄСПЛ та квитанцію за відправлену до Страсбургу кореспонденцію.

У червні Медведчук вже скаржився до ЄСПЛ, заявляючи про «політичну мотивацію його кримінального переслідування, грубе порушення права на справедливий суд».

19 лютого 2021 року РНБО України запровадила санкції проти народного депутата від «ОПЗЖ» Віктора Медведчука, його дружини Оксани Марченко та низки громадян України та РФ. Санкції введені за статтею «фінансування тероризму». Санкції діятимуть три роки та передбачають арешт усього майна підсанкційних осіб. 

11 травня 2021 року генпрокурор Ірина Венедіктова підписала підозри Медведчуку та Козаку.   

Медведчук і Козак підозрюються у державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в українському Криму, який тимчасово окупувала РФ.  

Перший епізод підозри стосується проєкту проти інформаційної безпеки України під назвою «Промінь». Другий епізод стосується розграбування національних ресурсів в Азовському морі. Третій епізод стосується подій серпня 2020 року, коли Медведчук нібито надіслав Козаку секретні дані про розташування, особовий склад і бойову підготовку прихованого військового підрозділу Збройних Сил України.

13 травня Печерський районний суд Києва постановив відправити Віктора Медведчука під цілодобовий домашній арешт з носінням електронного браслету. Медведчук перебуватиме під домашнім арештом до 7 вересня.

20 серпня Офіс генпрокурора завершив розслідування справ Медведчука та  Козака і направив справу до суду.

Скріншот відео: DW Українською/YouTube

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY