detector.media
25.08.2021 14:25
Представниця ОБСЄ зі свободи ЗМІ висловила стурбованість українськими санкціями проти низки сайтів
Представниця ОБСЄ зі свободи ЗМІ висловила стурбованість українськими санкціями проти низки сайтів
Зокрема, йдеться про «Страну», «Ведомости» та «Московский комсомолец».

Представниця ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Тереза ​​Рібейро 25 серпня висловила занепокоєння щодо практики застосування Україною санкцій, які «негативно впливають на роботу ЗМІ та журналістів».

Коментарі Терези Рібейро стосуються рішення Ради національної безпеки і оборони щодо застосування санкцій проти кількох фізичних та юридичних осіб, що призвело до заборони доступу до різних новинних сайтів, включаючи, зокрема, «Страну», «Ведомости» та «Московский комсомолец».

«Хоча Україна має законне право захищати свою національну безпеку, влада повинна знайти збалансоване та пропорційне рішення у вирішенні проблем, пов'язаних із засобами масової інформації, рішення, яке зберігає плюралізм ЗМІ, вільний потік інформації та різноманітність думок відповідно до міжнародних стандартів та зобов'язаннь перед ОБСЄ. Свобода ЗМІ залежить від здорового та конкурентного середовища, яке включає голоси, які надають різноманітні новини. Будь-які санкції щодо засобів масової інформації повинні підлягати ретельному контролю, що супроводжуватиметься дієвими процедурними гарантіями для запобігання неправомірному втручанню», – зазначила Тереза ​​Рібейро.

Нагадаємо, 20 серпня, Рада нацбезпеки і оборони запровадила персональні санкції проти засновника й головреда онлайн-видання Strana.ua Ігоря Гужви та пов’язаних із ним юридичних осіб. Також у списку опинились Алла Бондаренко, Ольга Шарій, Анатолій Шарій та інші.

Після цього сайт strana.ua було заблоковано, видання переїхало на іншу інтернет-адресу. Доступ до неї вже також почали блокувати.

Фото: armyinform.com.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY