detector.media
25.08.2021 09:58
Російський суд залишив кримського журналіста Ремзі Бекірова під арештом ще на три місяці
Російський суд залишив кримського журналіста Ремзі Бекірова під арештом ще на три місяці
Його звинувачують у причетності до ісламської політичної партії «Хізб ут-Тахрір», визнаної в Росії терористичною.

Південний окружний військовий суд Ростова-на-Дону залишив журналіста Ремзі Бекірова під арештом ще на три місяці, повідомляє «Кримська солідарність».

Також запобіжний захід у вигляді тримання під вартою продовжили правозахиснику Різі Ізетову, активістам Раіму Айвазову, Шабану Умерову і Фарходу Базарову.

Вони залишаться в СІЗО до 16 грудня поточного року.

Прокурор клопотав про продовження запобіжного заходу, обгрунтовуючи це «тяжкістю злочину» і тим, що підсудні нібито можуть втекти і вплинути на хід суду.

Сторона захисту заперечувала його доводи, мотивувавши це міцними соціальними зв'язками у підсудних в Криму і відсутністю можливості до втечі. Адвокати стверджували, що їхі підзахисні планують захищати себе в суді і доводити свою невинність.

Суд встав на сторону обвинувачення і продовжив запобіжний захід на три місяці.

Загалом російські силовики заарештували 25 кримськотатарських громадських активістів. Їх звинувачують у причетності до ісламської політичної партії «Хізб ут-Тахрір», визнаної в Росії терористичною.

Більшість заарештованих є учасниками правозахисного об'єднання «Кримська Солідарність».

Нагадаємо, за даними Фонду «Справедливість для журналістів», на окуповаому півострові протягом 2020 року було здійснено 58 атак на ЗМІ та журналістів.

Фото: facebook.com/crimeansolidarity

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY