detector.media
20.08.2021 18:27
РНБО запровадила санкції проти Андрія Деркача
РНБО запровадила санкції проти Андрія Деркача
Андрій Деркач вже знаходиться під санкціями США.

У п'ятницю, 20 серпня, секретар РНБО Олексій Данілов повідомив про запровадження Україною персональних санкцій проти позафракційного нардепа Андрія Деркача, з яким пов'язанане ТОВ «Ера-медіа».

«Запроваджені санкції проти Деркача і ще кола осіб, які були під санкціями США… Всі ресурси, які мають відношення до цих осіб – також під санкціями», – заявив Данілов.

Крім того, РНБО запровадила персональні санкції проти засновника й головреда онлайн-видання Strana.ua Ігоря Гужви та пов’язаних із ним юридичних осіб, а також Анатолія Шарія та Ольги Шарій. 

10 вересня 2020 року Мінфін США запровадив санкції проти Андрія Деркача. Цей крок відомство пояснило причетністю Деркача до втручання у виборчий процес 2020 року в Сполучених Штатах.   

Крім того, 11 січня 2021 року Мінфін США запровадив санкції проти семи осіб і чотирьох організацій за втручання в американські вибори, у тому числі, під санкції потрапив нардеп Олександр Дубінський. Серед підсанкційних організацій опинились: «Ера-Медіа», «Інформаційне агентство Онлі Н’юз», «Скептик» та сайт Nabuleaks.

У березні 2021 року Національна розвідка США заявила, що Росія під час президентських виборів 2020 року в Сполучених Штатах організувала кампанію з дискредитації тоді ще кандидата від Демократичної партії Джо Байдена.

У доповіді розвідки йдеться, що росіяни намагалися впливати на вибори за допомогою своїх проксі, зокрема, Деркача та політтехнолога Костянтина Килимника, якого пов'язують з ФСБ. Вашингтон де-факто називає Деркача «російським агентом».

Автори доповіді стверджують, що Деркач «зіграв вагому роль у спробах Росії вплинути на вибори, він має зв'язки з російськими чиновниками, а також з російськими спецслужбами». За даними розвідки, російська агентура в Україні розповсюджувала «плівки Порошенка-Байдена» та дезінформацію про сина Байдена Гантера через ЗМІ США та близьке оточення Дональда Трампа.

У травні 2020 року Андрій Деркач оприлюднив аудіоматеріали, які, за його словами, можуть свідчити про вплив Байдена на п’ятого президента України Петра Порошенка.

На записах нібито обговорюється отримання «1 млрд доларів в обмін на збереження схем Burisma і міжнародної корупції». П'ятий президент Порошенко назвав «плівки Деркача» масштабною спецоперацією проти України, а передвиборчий штаб Байдена назвав плівки нісенітницею. 

У травні 2020 року, після публікацій «плівок Деркача», Офіс президента порушив справу проти п’ятого президента Петра Порошенко за статтею «державна зрада».

Фото: Радіо Свобода
 
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY