detector.media
20.08.2021 15:23
Саміт «Кримської платформи»: ОП отримав від медіа понад 500 заявок на акредитацію
Саміт «Кримської платформи»: ОП отримав від медіа понад 500 заявок на акредитацію
Офіс президента: Затвердженими можуть бути понад 300 заявок.

Офіс президента України отримав від ЗМІ понад 500 заявок щодо акредитації на саміт «Кримської платформи».

У коментарі «Детектору медіа» очільниця Директорату з питань інформаційної політики ОП Ірина Побєдоносцева зазначила, що заявки були подані великою кількістю іноземних та українських ЗМІ.

«Ще обробляємо остаточно всі списки, там величезна кількість…Є особисті фотографи, оператори всіх делегацій, є велика кількість іноземних і українських ЗМІ. Було понад 500 заявок, може бути (затверджено – Ред.) десь понад 300 заявок», – повідомила Побєдоносцева.

Перший саміт «Кримської платформи» відбудеться 23 серпня 2021 року у Києві. В межах саміту планують провести чотири тематичні панелі, а саме:

До спільної декларації, яку мають ухвалити на саміті, зможуть приєднатися держави, представники яких не приїдуть до Києва.

Саміт ініційований Україною як міжнародний координаційний механізм для повернення питання Криму до світового порядку денного. За словами президента України Володимира Зеленського, метою проведення «Кримської платформи» є повернення окупованого Росією Криму до складу України.

На саміті будуть пристуні представники 44 держав та організації, з них – 14 голів держав та урядів.

На рівні президентів будуть представлені Латвія, Литва, Естонія, Польща, Словаччина, Угорщина, Молдова, Словенія, Фінляндія, а також президент Євроради. На рівні прем’єр-міністрів – Румунія, Грузія, Хорватія, Швеція.

США представлятиме особистий посланець президента Джо Байдена, міністр транспорту Піт Буттіджедж.

Велику Британію представлятиме міністр оборони Бен Воллес.

Ілюстративне фото: Радіо Свобода

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY