detector.media
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
19.08.2021 12:16
Нацрада звернеться до суду, щоб анулювати ліцензію каналу «Наш»
Нацрада звернеться до суду, щоб анулювати ліцензію каналу «Наш»
Також регулятор призначив штраф ще одному каналу Мураєва та нові перевірки.

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення  вирішила звернутись до суду з позовом про анулювання ліцензії ТОВ «Наш 365» (канал «Наш») через те, що компанія не усунула порушення, за які вже отримала штрафні санкції. Таке рішення регулятор прийняв на засіданні 19 серпня.

Його підтримали усі члени Нацради. Під час засідання розглядались результати перевірки каналу через ефір 4 травня 2021 року, де гостем студії був політик Петро Симоненко, він висловлювався про Православну церкву України.

Нагадаємо, на думку регулятора,  його слова «мають ознаки розпалювання релігійної і національної ворожнечі та ненависті». Він говорив про те, що ПЦУ «розколює православ’я», функціонує «для того, чтобы расколоть украинское общество, подчинить часть тех, кто обслуживает нынешний режим», з метою «подчинить духовную сферу тем, кто обслуживает сегодня и формирует режим профашистского толку в Украине», «пытается захватывать те же самые храмы и расколоть приходы».

Максим Онопрієнко звернув увагу на те, що канал не вніс зміни в ефір після попередніх санкцій. І запропонував за результатами перевірки визнати порушення, визнати наявність розпалювання національної ворожнечі, визнати факт неусунення порушень після застосування попередніх санкцій стягнення. І звернутись до суду з позовом про анулювання ліцензії.

Також Нацрада призначила  штраф ще одному каналу Мураєва «Максі ТВ» за цей же ефір з Симоненком – 119 тисяч гривень. Штраф призначений через те, що компанія здійснює ретрансляцію каналу «Наш».

Окрім штрафних санкцій Нацрада призначила перевірки обом каналам Мураєва («Наш» і «Максі ТВ») через ефір з Оленою Бондаренко. Моніторинг регулятора  зафіксував висловлювання, в яких пані Бондаренко говорила про «украиноязычных насильников» та дискримінацію та насилля над російськомовним населенням. Регулятор вважає, що ці висловлювання спрямовані на розпалювання ворожнечі і ґрунтуються на непідтверджених фактах.

«Ведучі не вживали заходів з припинення правопорушень», – сказав член Нацради Максим Онопрієнко.

Під час повторної трансляції зміни у програму не вносились. Повтор транслювався сім разів, згадані висловлювання Олени Бондаренко не модерувались.

«Це вказує на редакційну позицію каналу "Наш", яка співпадає з позицією Олени Бондаренко», – вважає пан Онопрієнко.

Нагадаємо, канал «Наш» отримав два попередження та два штрафи понад 200 тисяч гривень на засіданні 27 травня та  28 квітня. А також штраф у розмірі понад 228 тисяч гривень та два попередження на засіданні 10 червня.

Графіка: канал «Наш»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY