detector.media
19.08.2021 11:00
В Україні тимчасово заборонять рекламу ліків у ЗМІ. Мінкульт обіцяє зустріч медійників з МОЗ та РНБО
В Україні тимчасово заборонять рекламу ліків у ЗМІ. Мінкульт обіцяє зустріч медійників з МОЗ та РНБО
Мораторій буде діяти до 1 січня 2024 року.

Міністр культури та іформаційної політики Олександр Ткаченко повідомив, що ініціює зустріч представників ЗМІ з Міністерством охорони здоров'я та Радою національної безпеки та оборони, щоб обговорити мораторій на рекламу ліків. Про це він повідомив у Telegram.

Напередодні президент Володимир Зеленський увів у дію рішення РНБО, яким пропонується тимчасово, до 1 січня 2024-го, заборонити будь-яку рекламу лікарських засобів. Розробка мораторію урядом триватиме до кінця поточного року.

«Як ексмедійник, я прекрасно розумію, що ця реклама – 30% доходів телевізійників та інших ЗМІ. Саме тому Міністерство культури і інформаційної політики найближчим часом ініціює зустріч медійників з Мінохорони здоров’я та РНБО, щоб почути думку самих медійників. Ми маємо розуміти, що будь-який бізнес, включаючи телевізійний, має бути соціально відповідальним. А самолікування до відповідальності немає жодного відношення в будь-якій цивілізованій країні», – зазначив Ткаченко.

Міністр додав, у діалозі з представниками медіакомпаній планує знайти шлях, як втілити ці зміни «максимально без втрат».

Нагадаємо, що у Верховній Раді раніше періодично реєстрували законопроекти про заборону реклами лікарських засобів, але парламент підтримував тільки обмеження, а не повну заборону такої реклами.

У 2015-му законопроект № 3246 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо заборони реклами лікарських засобів)» зареєстрував народний депутат від «Народного фронту» Максим Поляков. Зрештою його було відхилено.

Фото: istockphoto.com

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY