detector.media
17.08.2021 18:34
Лукашенко порадив уряду «писати від руки» інформацію, яку вони не можуть захистити в цифрі
Лукашенко порадив уряду «писати від руки» інформацію, яку вони не можуть захистити в цифрі
На його думку, правоохоронним органам Білорусі потрібно активізувати діяльність по припиненню злочинів у сфері високих технологій.

На зустрічі з керівництвом уряду самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко, поміж іншого, запропонував чиновникам уважно вивчити питання захисту інформації. 

А також – вжити всіх заходів щодо запобігання вразливостей в системі, пише sb.by.

«Дуже актуально. Якщо не можете, як я часто говорю, захистити в своїх комп'ютерах інформацію, тоді повертайтеся до паперових носіїв. Пишіть від руки і складайте у себе в ящик. Одночасно правоохоронним органам потрібно активізувати діяльність по припиненню злочинів у сфері високих технологій. Проблема архіважлива», – сказав він.

Він додав, що навіть старше покоління перейшло сьогодні на «цифру» для зберігання і витрачання своїх коштів: «до того ж часом не думають про те, кому потрапить ця "цифра" і що з нею зроблять».

Також він відзначив, що Білорусь дуже відстала в технологічному плані і якраз події цього року підкреслили це відставання, особливо в контексті «моніторингу громадської безпеки».

«Особливо за підсумками минулого року ми добре розуміємо з вами, що таке громадська безпека і на чому вона ґрунтується. Нам треба працювати на перспективу. У тому числі з використанням сучасних технічних засобів, рівень яких повинен відповідати вимогам, що пред'являються і обстановці. Ми дуже відстали від розвинених в цьому плані провідних держав планети. Доведеться наздоганяти. У зв'язку з цим мені представлений проєкт указу, який передбачає зміну підходів в системі моніторингу громадської безпеки», – сказав він.

Нагадаємо, що Лукашенко понад рік втримує владу в своїх руках, програвши вибори 2020 року. «Репортери без кордонів» підготували звіт про перший рік протистояння керівництва Білорусі і вільної журналістики.

Переслідування журналістів і журналістських організацій, арешти, тривалі тюремні терміни за професійну діяльність блокування сайтів - лише частина пресингу, які випробували на собі журналісти і медіа в країні.

Фото: БелТА

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY