detector.media
17.08.2021 13:10
Побиття фотокореспондента «Букв»: журналісти влаштували акцію протесту біля МВС з вимогою покарати винних (ФОТО)
Побиття фотокореспондента «Букв»: журналісти влаштували акцію протесту біля МВС з вимогою покарати винних (ФОТО)
До учасників акції вийшов директор департаменту комунікацій МВС Артем Шевченко.

У вівторок, 17 серпня, у Києві під стінами МВС журналісти влаштували мирну акцію «Безпека – журналістам. Покарання – нападникам», щоб привернути увагу правоохоронців до нападів та побиття працівників ЗМІ, зокрема, фотокореспондента видання «Букви» Олександра Кужельного.

Журналісти та фотокореспонденти тримали в руках плакати із написами: «Де вироки?», «Безпеку – журналістам. Покарання – нападникам», «Журналісти не мішень» та вимагали покарати винних у нападах на представників медіа.

Фото: «Букви»

До учасників акції вийшов директор департаменту комунікацій МВС Артем Шевченко.

Фото: «Букви»

За словами Шевченка, запобіжний захід нападникам на фотокора «Букв» Кужельного суд обиратиме 18 серпня.

«Завтра суд обере запобіжний захід. Суддя Литвинова. Це Печерський суд», цитує Шевченка «Укрінформ».

Шевченко уточнив, що підозрюваним обиратимуть запобіжний захід за за частиною 2 статті 345-1 Кримінального кодексу України, яка кваліфікується як погроза або насильство щодо журналіста.

«Це тяжкий злочин», – підкреслив Шевченко.

У суботу, 14 серпня, під Офісом президента під час акції «Зупинимо капітуляцію!» відбулись сутички між правоохоронцями та протестувальниками, серед яких, зокрема, були представники різних націоналістичних груп.  

Під час фотознімання акції невідомі скоїли напад на фотокора видання «Букви» Олександра Кужельного.

Ввечері того ж дня з'явилось відео, на якому нападники вибачаються перед Кужельним. Вони сказали, що напали на нього, оскільки невідомі люди їм сказали, що цей журналіст нібито «зливає» інформацію про націоналістів. 

За фактом нападу та побиття Олександра Кужельного столична поліція відкрила кримінальне провадження. У поліції зазначили, що вибачення за скоєння злочину не звільняє правопорушників від відповідальності.

Також під час знімання акції протесту під ОП постраждав оператор телеканалу «1+1»Антон Філіпп. Оператор був збитий з ніг та отримав велику порцію сльозогінного газу. 

За його словами, напад на нього стався після ідентифікації окремими активістами символіки телеканалу «1+1» на знімальній техніці та ворожих закликів в бік працівника медіахолдингу.  

В Антона Філіппа діагностували струс мозку, канал «1+1» вже подав заяву до поліції. 

Фото: «Букви»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY