detector.media
17.08.2021 12:15
У Росії журналіста Петра Маняхіна оштрафували за керування дроном. Він заявляє, що не керував
У Росії журналіста Петра Маняхіна оштрафували за керування дроном. Він заявляє, що не керував
При цьому журналісту відмовили у проведенні експертиз, а рішення про штраф ґрунтувалося на словах свідків.

У Росії новосибірського журналіста Петра Маняхіна оштрафували на 32 тис. руб. (11,6 тис. грн) за керування дроном. Про це пише видання НГС.

Маняхіна затримали за зйомку з дрона в Гірському Алтаї 16 липня. Напередодні журналіста визнали «іноагентом». Ространснагляд виніс постанову про штраф для нього, при цьому, за словами Маняхіна, відмовив у проведенні технічних і геодезичних експертиз.

«Призначили 2 тисячі за ч. 5 11.5 і 30 тисяч за ч. 2 11.4. Ми будемо все оскаржувати в суді. Прокуратура стверджує, що я керував дроном, я їм не керував. Друге, прокуратура стверджує, що дрон літав на висоті 150 метрів, що повна брехня, там немає ніяких доказів, це якісь домисли співробітників правоохоронних органів. Нам відмовили у всіх клопотаннях, які були спрямовані на отримання об'єктивних даних у справі. Ґрунтувалися тільки на свідченнях свідків у цивільному», – розповів Маняхін.

Раніше російське видання «Проект», журналістом якого був Маняхін, повідомило про ліквідацію американської юрособи після визнання компанії у РФ «небажаною організацією».

Фото: mbk-news.appspot.com

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY