detector.media
17.08.2021 11:00
У Білорусі суд відхилив апеляцію «Першого регіону» на штраф за публікацію «екстремістського» фото
У Білорусі суд відхилив апеляцію «Першого регіону» на штраф за публікацію «екстремістського» фото
Світлина була визнана владою «екстремістською» через кілька місяців після публікації на сайті видання.

У Білорусі Ленінський районний суд міста Брест відхилив апеляційну скаргу редактора новин сайту «Перший регіон» Олега Супрунюка на штраф за публікацію «екстремістського» фото. Про це повідомляє «Білоруська асоціація журналістів».

8 липня суд оштрафував журналіста на 20 базових величин (580 білоруських рублів або 6200 грн) за «поширення екстремістських матеріалів». Супрунюк зазначає, що у його діях не було адміністративного правопорушення, тому що на момент публікації на сайті в лютому 2021 року фотографію ще не було визнано екстремістською. До республіканського списку екстремістських матеріалів світлина потрапила тільки наприкінці червня.

Олега Супрунюка визнали винним на підставі висновку обласної експертної комісії з оцінки інформаційних продуктів на наявність (відсутність) ознак екстремізму. Сам журналіст вважає висновок необґрунтованим.

«Це експертний висновок в основному стосується публікації на іншому інтернет-ресурсі і не має нічого спільного з моїми журналістськими матеріалами», – пояснив він.

При цьому суд відхилив скаргу журналіста на штраф, тому рішення попередньої інстанції набуло чинності.

Раніше журналіста сайту «Перший регіон» Сергія Гордієвича засудили до півтора року колонії через пости у чаті Viber. «Комітет захисту журналістів» закликав владу Білорусі негайно звільнити його.

Фото: baj.by

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY