detector.media
16.08.2021 21:26
Google може перестати фільтрувати заборонений контент в Росії через конфлікт з «Царьградом» – ЗМІ
Google може перестати фільтрувати заборонений контент в Росії через конфлікт з «Царьградом» – ЗМІ
Американська компанія відмовляється сплачувати штраф, який їй назначив російський суд. Через це є імовірність, що Google перестане видаляти з пошукової видачі заборонені в Росії сторінки.

Російський пропагандистський телеканал «Царьград» відмовився від мирової угоди з Google. Про це повідомив сам канал.

Американська корпорація пропонувала угоду: вона не відновить заблокований ютуб-канал «Царьграда», оскільки їй цього не дозволяють американські закони, але продовжить блокувати заборонений в Росії контент, пише російський Forbes.

На це не погодився власник телеканалу та ідеолог «русского міра» Костянтин Малофєєв.

Раніше московський суд задовольнив його судові вимоги і зобов’язав Google розблокувати «Царьград» – або заплатити штраф. Малофєєв заявив, що $1 трлн прогресивного штрафу він витратить на створення нового відеохостингу. 

Канал стверджує, що пропонував Google розблокувати свій канал не чекаючи штрафу, але «переговори під надуманими приводами з боку юристів інтернет-гіганта затягувалися», і в підсумку «склалося відчуття, що Google спеціально затягує будь-який переговорний процес».

Своєю чергою Google запропонував «Царьграду» мирно врегулювати суперечку щодо блокування 12 липня на засіданні суду. Для цього американська компанія попросила відкласти розгляд, і суд переніс його на 16 серпня 2021 року. Повідомлення «Царьграда» датоване 15-им серпня.

Google не згоден ані розблокувати «Царьград», ані виплачувати штраф. В результаті цього конфлікту Google може перестати видаляти з пошукової видачі ті сторінки і дані, які були заблоковані російськими регуляторами.

Нагадаємо, що Google заблокував «Царьград» в липні 2020 року. Корпорація пояснила це тим, що власник каналу Малофєєв, перебуває під санкціями США. Сам Малофєєв назвав дії компанії цензурою і почав судитися з нею.

Фото: з вільних джерел

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY