detector.media
16.08.2021 19:49
В Україні запустили нове багатомовне видання InfoPost.Media, яке писатиме про багатонаціональність та поліетнічність
В Україні запустили нове багатомовне видання InfoPost.Media, яке писатиме про багатонаціональність та поліетнічність
Ціль – розповідати українській аудиторії про національні спільноти країни. Матеріали публікуватимуться англійською, угорською, німецькою, польською та чеською мовами.

В Україні запустили нове це суспільно-політичне видання InfoPost.Media, яке фокусуватиметься на національному багатоманітті України.

Це нове багатомовне онлайн-медіа про мультикультурну Україну. Проєкт ще не запустився повність, але в доступі є beta-версія видання. 

«Це суспільно-політичне видання розповідатиме українській аудиторії про національні спільноти країни, а також – про Україну для її національних спільнот. Ціль – посилити національний діалог та згуртованість, а також протидіяти дезінформації та маніпуляціям щодо етнічних питань в Україні», – йдеться у їхньому пресрелізі

Ще однією особливістю цього видання буде багатомовність. Матеріали публікуватимуться англійською, угорською, німецькою, польською та чеською мовами. Очільником проєкту став Дмитро Тужанський.

«Носії цих мов та представники національних спільнот увійшли до складу редакції Infopost.Media, яку очолюватиме Дмитро Тужанський, який окрім роботи в медіа як консультанта, останні 10 років займається питанням національних меншин в Україні, досліджує світові практики примирення та згуртованості, зокрема у 2019 році був учасником The International Visitor Leadership Program (IVLP)», – вказано в пресрелізі. 

Також видання фокусуватиметься на протидії російській агресії та дезінформації.

«Мультикультурність та поліетнічність міцно зв’язує Україну з Центральною Європою та демократичним Заходом загалом. Це синергія для внутрішніх реформ та побудови мостів зі світом. Однак, на жаль, починаючи з 2014 року Росія розв’язала пряму та гібридну агресію проти України, використовуючи якраз “етнічну карту” як привід, а мультикультурність України як слабкість та вразливість. На 8 році війни Росія продовжує наполягати, що захищає етнічних росіян та російськомовних в Україні, де начебто йде громадянська війна. На жаль, у цей російський наратив досі вірять як в Україні, так і за її межами, хоча його абсурдність доводить лише той факт, що з понад 14 тисяч загиблих у війні на Донбасі, значну частину складають якраз етнічні росіяни та російськомовні, які захищали Україну від російської агресії. Жертвами російських гібридних спецоперацій в Україні за останні роки стали всі без виключення етнічні громади – угорці, румуни, євреї, поляки, кримські татари», – розповів Дмитро Тужанський.

Нагадаємо, що Лабораторія журналістики суспільного інтересу (ЛЖСІ), редакція журналу «Новое Время» та кримські журналісти, правозахисники й громадські діячі об'єднались у «Кримську редакцію»

Журналісти анонсували спеціальний номер журналу «Новое Время», в якому медійники, окрім «дорожньої карти рішень», також розкажуть читачам, чим насправді сьогодні живе півострів.

Фото: InfoPost.Media

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY