detector.media
16.08.2021 18:53
«Пишемо новини про неймовірних жінок Білорусі». Телеграм-канал Girls Power Belarus визнаний екстремістським
«Пишемо новини про неймовірних жінок Білорусі». Телеграм-канал Girls Power Belarus визнаний екстремістським
Це майже ніяк не вплине на діяльність проєкту. Команда заявила, що продовжуватиме боротись з режимом та висвітлювати повістку. Тільки в соцмережах їх тепер не зможуть відмічати інші канали чи сторінки.

Телеграм та інстаграм сторінки білоруського проєкту Girls Power Belarus (GPB) визнали екстремістськими.

Проєкт висвітлює протестну діяльність через феміністську оптику – «пишемо новини про неймовірних жінок Білорусі», вказано в їхньому каналі. 

У коментарі ДМ команда GPB відповіла, що це рішення «було очікуваним, оскільки в нашій країні визнання каналу екстремістським – це швидше за все гарант якості!».

«14 серпня в нас була річниця – як жіночих протестів, так і каналу. Ми були готові до такого «подарунку». Ми і далі будемо боротися за права наших білорусок, висвітлювати важливі теми і боротися з цим режимом усіма методами, якими можемо», – сказали в GPB.

Вони також додали, що «ні в якому разі не засмутилася, ми отримали дуже багато підтримки від нашої аудиторії та раді, що жіноча повістка в Білорусі актуальна і затребувана. Можна сказати, підтримка, яку ми отримали, надала команді мотивацію працювати більше, краще і ефективніше». 

На питання про безпеку GPB відповіли, що задовго до цього користувались багатьома способами захисту. І єдиний практичний нюанс визнання сторінок екстремістськими – інші канали не зможуть їх відзначати та посилатись на них, оскільки це вважатиметься порушенням.

«Ми вживаємо всіх заходів безпеки для нас, а найважливіше, для наших партизанок, які перебувають в країні. Все, чим діляться з нами дівчата, залишається строго анонімним. Є нюанс в тому, що тепер нас не зможуть відзначати і залишати на нас посилання інші канали, які ще не визнані екстремістськи, оскільки це також буде вважатися порушенням» – резюмували в GPB.

Нагадаємо, що у Білорусі 26-річній Тетяні Людській присудили 3 роки «домашньої хімії» за «образу співробітників міліції» у тіктоці.  

5 серпня Міністерство інформації білорусі вперше внесло до Республіканського списку екстремістських матеріалів акаунти в тіктоці під назвою stop_luka та free_vtb. Останній стосується протестів у Вітебську.

7 серпня в Білорусі спортивний сайт Тribunа.com та суд визнав екстремістським ресурсом. 6 серпня сайт регіонального видання Ex-press.bу заблокували за рішенням Міністерства інформації.

13 серпня суд в Мінську оголосив екстремістськими матеріали Zerkalo.io.

Портал відкрився місяць назад частиною команди білоруського видання Tut.by, матеріали якого суд також визнав екстремістськими.

Фото: ілюстративне / GPB

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY