detector.media
12.08.2021 19:23
Китайські державні ЗМІ ширили фейковий допис фейкового «швейцарського біолога» про США та коронавірус – The Guardian
Китайські державні ЗМІ ширили фейковий допис фейкового «швейцарського біолога» про США та коронавірус – The Guardian
Ті ж самі ЗМІ почали видаляти цю інформацію, коли посольство Швейцарії написало заяву, що ніякого «швейцарського біолога» не існує.

24 липня допис у фейсбуці з’явився пост, який опублікував «швейцарський біолог» під ім'ям Вілсон Едвардс. Про це пише The Guardian. 

Він написав, що США політизувати розслідування Всесвітньої організації охорони здоров'я  (ВООЗ) з приводу походження Covid-19. Посилався він на джерела, які неможливо верифікувати: на неназвані джерела ВООЗ та колег, які «скаржаться на тиск та залякування з боку США».

Далі цей допис активно та масово почали поширювати китайські державні ЗМІ. Через резонанс новину помітили в посольстві Швейцарії, змусивши співробітників шукати записи громадян та наукові публікації, щоб знайти будь-яку згадку про цього дописувача. Вони написали твіт, мовляв, допоможіть знайти таку людину. Але вони знайшли громадянина Швейцарії з таким ім'ям та прізвищем. 

У своїй заяві посольство написало, що новина, імовірно, фейкова, а «швейцарського біолога» Вілсона Едвардса, як і його статей, не існує. 

Після цього китайські ЗМІ почали видаляти інформацію про Едвардса, а сам акаунт, який був створений у той же день, коли він опублікував свою єдину публікацію із фотографією профілю бібліотеки Оксфордського університету та мав лише трьох друзів, також видалили.

Нагадаємо, що британське щотижневе видання The Spectator з посиланням на свої джерела написало, що журналістам американського щоденного видання The New York Times (NYT) заборонили розслідувати версії штучного походження вірусу Covid-19 або його витік з уханської лабораторії.

Фото: з вільних джерел

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY