detector.media
12.08.2021 13:45
Держкомтелерадіо видаватиме електронні довідки видавництвам, які мають право на пільги
Держкомтелерадіо видаватиме електронні довідки видавництвам, які мають право на пільги
За певних умов вони можуть отримати в оренду державне та комунальне майно без проведення аукціону

Держкомтелерадіо видаватиме електронні довідки видавництвам, які мають право на пільги, повідомляє пресслужба.

За законом, українські видавництва та підприємства, що випускають та розповсюджують не менш як 50% книжкової продукції державною мовою (за винятком видань рекламного та еротичного характеру), мають право отримати в оренду державне та комунальне майно без проведення аукціону.

Пільга надається на підставі довідки від Держкомтелерадіо. Донедавна ці довідки видавилися у паперовому вигляді, але наказом Держкомтелерадіо від 05.08.2021 № 356 було затверджено нову форму довідки, яка відтепер буде видаватися на бланку з електронним підписом. За наявності електронного підпису видавці можуть надсилати заяви на отримання довідки також електронною поштою.

До заяви видавництва та підприємства книгорозповсюдження додають копію свідоцтва про внесення суб'єкта видавничої справи до Державного реєстру видавців, виготівників і розповсюджувачів видавничої продукції, а підприємства книгорозповсюдження – завірені підписом керівника відомості про наявність у продажу на момент подання заяви не менше як 50% книжкової продукції державною мовою.

Довідка видається в електронній формі безкоштовно протягом 15 днів з дня надходження заяви від заявника та діє 12 місяців.

Раніше у Держкомтелерадіо порахували, які видавництва випустили найбільше книг у 2020 році.

Фото: istockphoto.com

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY