detector.media
12.08.2021 13:41
Нацрада покарала канал «УНТ-інформ» через те, що він не повідомив регулятора про початок мовлення
Нацрада покарала канал «УНТ-інформ» через те, що він не повідомив регулятора про початок мовлення
Компанія розпочала мовлення упродовж року однак не повідомила про це Нацраду.

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення оголосила попередження кабельному каналу «УНТ-інформ» з міста Києва (юридична особа ТОВ «Україна-інформ») через те, що він після початку мовлення не повідомив про це регулятора. Таке рішення Нацрада прийняла на своєму засіданні 12 серпня.

Кабельний мовник отримав ліцензію 24 лютого 2020 року, і мав розпочати мовлення упродовж року.

«Відповідно до частини першої статті 43 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" компанія має право розпочати мовлення протягом року із дня набрання ліцензією чинності. Про початок мовлення вона зобов’язана у десятиденний термін повідомити Національну раду», – йдеться у рішенні регулятора.

Однак до Нацради повідомлення не надійшло, за результатами планової перевірки «було складено акт, в якому зафіксовано це порушення».

За словами членів Нацради, директор компанії в акті перевірки зазначив, що листа з повідомленням про початок мовлення він особисто вкинув у скриньку регулятора, але такого листа відповідними службами Національної ради зареєстровано не було. Через це член Нацради Максим Онопрієнко сказав, що компанія намагалась ввести в оману регулятора.

Ілюстрація: Національна рада з питань телебачення та радіомовлення

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY