detector.media
11.08.2021 10:24
Держслужбовцям рекомендують не жартувати у соцмережах про «чіпування» внаслідок вакцинації
Держслужбовцям рекомендують не жартувати у соцмережах про «чіпування» внаслідок вакцинації
Такі жарти, на думку МКІП та МОЗ, допомагають у поширенні фейків про вакцинацію.

Міністерство культури та інформаційної політики (МКІП) спільно з Комунікаційним центром вакцинації від COVID-19 при Центрі громадського здоров’я МОЗ України (ЦГЗ) розробили порадник для держслужбовців про те, як коректно комунікувати на тему вакцинації проти коронавірусу в соціальних мережах. Про це повідомляє пресслужба МКІП.

Порадник розповідає про чотири основні правила комунікації щодо вакцинації проти COVID-19. Одне з основних — не повторювати дезінформаційні наративи.

«Найкращий спосіб боротьби з дезінформацією — це ніколи не повторювати недостовірні дані. Навіть жартома сказані фрази на кшталт "я чіпувався", "тепер я чіпований" допомагають у поширенні фейків про вакцинацію», – зазначається в пораднику.

Держслужбовцям радять акцентувати увагу на позитиві від вакцинації, зокрема, на свободі та безпеці. Також порадник закликає ділитися інформацією про те, як і де вакцинувалися, якою вакциною, про свій стан і самопочуття.

У рекомендаціях також радять закликати своє оточення вацинуватись від COVID-19, поясняти свій вибір на користь вакцинації, розповідати де та як отримати щеплення.

Порадник можна завантажити за посиланням.

Раніше телеканал CNN заявив про політику «нульової толерантності» у питанні боротьби з поширенням коронавірусу.

Фото: istockphoto.com

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY