detector.media
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
11.08.2021 09:49
СБУ підтвердила, що заборонила в’їзд Кіркорову
СБУ підтвердила, що заборонила в’їзд Кіркорову
Це рішення ухвалили ще 7 червня 2021 року.

Служба безпеки України підтвердила «Детектору медіа», що заборонила в’їзд до України на три роки російському артисту та продюсеру Філіпу Кіркорову.

Це рішення ухвалили ще 7 червня 2021 року.

«В інтересах забезпечення національної безпеки України та керуючись ч. 1 та ч. 3 ст. 13 закону України "Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства", 7.06.2021 Службою безпеки України було прийнято рішення про заборону в’їзду», — пояснили в спецслужбі.

Як писав ДМ з посиланням на джерела, Служба безпеки України на три роки заборонила російському артисту та продюсеру Філіпу Кіркорову в’їзд до України. Підставами для такого рішення стали заяви Кіркорова щодо статусу Криму та пропагандистські концерти, зокрема — виступ на концерті «Кримська весна» в Москві, присвяченому сьомій річниці окупації півострова РФ.

Нагадаємо, 23 червня за поданням Служби безпеки України російського співака й продюсера Філіпа Кіркорова включили до переліку осіб, які створюють загрозу нацбезпеці України. Підставами для рекомендацій СБУ стали неодноразові пропагандистські концерти та заяви Кіркорова щодо статусу Криму. 24 червня Кіркоров записав свою відеореакцію. Він вважає, у такий спосіб «чиновники» набирають собі політичних очок, «паразитуючи на націоналістичних гаслах». А йому ця заборона лише «допомагає ставати популярнішим». 27 червня 2021 року Мінкульт повідомив, що виключає Кіркорова з цього списку.

Фото: УП

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY