detector.media
10.08.2021 15:54
У Мексиці наркокартель погрожує вбити телеведучу через «несправедливе» висвітлення новин
У Мексиці наркокартель погрожує вбити телеведучу через «несправедливе» висвітлення новин
Представники картелю вважають, що в новинах надають перевагу їхнім конкурентам.

У Мексиці наркокартель «Халіско» розповсюдив відео із погрозами для телеканала Milenio та ведучої Азучени Уресті, пише The Guardian.

На відео чоловіки в масках, які називають себе представниками найпотужнішого наркокартелю Мексики, погрожували вбити ведучу новин національного телебачення за, як вони вважають, «несправедливе» висвітлення подій.

Зокрема, їм не сподобалось, що в новинах надають перевагу так званим групам самооборони, які борються з картелем. У відеозверненні ці групи самооборони називають такими ж наркоторговцями.

Представник «Халіско» заявив, що не хоче заважати свободі вираження поглядів, а просто хоче, щоб висвітлення було рівним.

На телеканалі наразі не коментують погрози.

Прессекретар президента Мексики Хесус Рамірес Куевас повідомив у Twitter, що мексиканський уряд «вживатиме необхідні заходи для захисту журналістів та засобів масової інформації, яким загрожує небезпека».

Нагадаємо, за даними Комітету захисту журналістів, Мексика у 2020 році була лідером за кількістю вбивств за журналістську роботу. З 2000 року у країні загинуло більше 150 журналістів.

Фото: tassco.org

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY