detector.media
10.08.2021 12:00
«Смак свободи» вийде на екрани в 2022 році. У фільмі зіграють Ірма Вітовська та Ірина Кудашова
«Смак свободи» вийде на екрани в 2022 році. У фільмі зіграють Ірма Вітовська та Ірина Кудашова
Стрічка розповідає про дві жіночі долі з різницею у 100 років та однаковими прагненнями і мріями.

Українська драматична комедія «Смак свободи», яку знімає компанія Ganza Film, вийде на екрани в 2022 році. Про це повідомляє пресслужба Нового каналу — генерального медіапартнера стрічки.

Картина розповідає про дві жіночі долі з різницею у 100 років та однаковими прагненнями і мріями — зробити щось нове та потрібне, створювати, а не споживати, показати різноманіття та універсальність української кухні, зробити людей щасливішими.

У фільмі зіграють українськи акторки Ірма Вітовська та Ірина Кудашова. Остання гратиме дівчину-кухаря, яка втрачає роботу, бо її висока кухня нікому не потрібна в подорожньому кафе. Дівчина тікає зі сходу на захід країни, і, надихаючись раптово знайденою кулінарною книгою, відкриває ресторан.

Ірма Вітовська зіграє Ольгу Франко — невістку відомого українського письменника Івана Франка, яка у 1929 році вона випустила книгу «Перша українська загально-практична кухня».

«Ольга Франко писала про страви, які подавали в містах, на столи гетьманів і князів — це теж наша традиційна кухня! Це нагадування українцям про те, що у нас все було, у нас є велика європейська культура. Ми не йдемо в Європу, а повертаємося в неї», — розповіла Ірма Вітовська.

Режисер фільму — Олександр Березань («Шляхетні волоцюги»).

Проєкт стрічки «Смак свободи» у 2020 році став одним із переможців Чотирнадцятого конкурсного відбору за напрямком Ігрові повнометражні національні (для широкої глядацької аудиторії).

У 2022 році стрічку покажуть як у кінотеатрах, так і ексклюзивно на Новому каналі.

Нагадаємо, в Україні розпочали зйомки комедії за сценарієм Ірени Карпи.

Фото: пресслужба Нового каналу

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY