detector.media
Галина Петренко
«Детектор медіа»
09.08.2021 20:52
Виконавицю головної ролі в «Кріпосній» замінили через завантаженість першої акторки, – директорка СТБ
Виконавицю головної ролі в «Кріпосній» замінили через завантаженість першої акторки, – директорка СТБ
Продюсери телесеріалу «Кріпосна» замінили в третьому сезоні виконавицю головної ролі Катерину Ковальчук на Соню Прісс через завантаженість першої акторки та неможливість узгодити оптимальний графік зйомок, яка виникла через це.

Про це в інтерв’ю «Детектору медіа» розповіла керуюча директорка телеканалу СТБ Людмила Семчук.

«З продюсерської точки зору це дуже складний проект. Задіяно велику кількість іменитих акторів. Потрібно звести натуру, яка підходить для зйомок, і всіх акторів, врахувати всі ковідні обмеження і встигнути в запланований термін до ефіру. Всі ці фактори формують певний календарно-постановочний план, за який ми не можемо виходити. І так вийшло, що у Каті Ковальчук в цей час великий, знаковий для неї проєкт, від якого вона не готова відмовлятися. Тому ми подумали і спільно ухвалили рішення, що в нас буде нова актриса. І ми віримо, що історія від цього точно не стане гіршою», – пояснила керівниця телеканалу, додавши, що це не перший випадок в історії телебачення, коли в новому сезоні відбувається заміна актора чи актриси.

«Яким би геніальним не був актор, якщо немає правильного сценарію, режисера, не інвестовано потрібну кількість грошей у виробництво, то ніякий актор у кадрі цього не компенсує. У нас прекрасний сценарій. Ми віримо в бренд, силу історії. Ми дуже вдячні Каті Ковальчук, вона дійсно допомогла нам реалізувати образ кріпосної Каті: зворушливої, милої дівчини, яку всі полюбили. Але цей образ в першу чергу був створений сценаристами і акторові дали, що зіграти. Цього року в нас не менш напружене продовження історії», – сказала вона.

Людмила Семчук також заперечила версію про те, що заміна актриси сталася через те, що сторони не змогли домовитися про гонорар.

«Так, у нас були перемовини і щодо гонорару. Але мова не йшла про гроші за рамками ринкових. Для нас ключовими стали дати. Той графік, який ми могли дозволити собі з Катею, тягнув за собою витрати на довший виробничий період і виробничий бюджет ставав просто неможливим», – пояснила вона.

Нагадаємо, «Кріпосна» – багатосерійна історична костюмована драма спільного виробництва StarLight Films і Film.ua. Зйомки розпочалися влітку 2017 року, одразу було знято 48 серій. Перший сезон із 24 серій вийшов в ефір СТБ навесні 2019 року, другий сезон із 24 серій – восени 2019 року.

1 липня 2019 року міжнародна прем’єра серіалу відбулася в Польщі на телеканалі TVP1, згодом під час створення третього сезону TVP1 увійшов у проєкт як копродукційний партнер. Також серіал показали в Литві, Казахстані, Росії, Білорусі. Права на показ продані в Угорщину, Словаччину, Болгарію (BNT), Латвію, Естонію, Грузію, на території Балканських країн і Латинської Америки, а також у Японію (A.K Company) та Чехію (Prima TV). Влітку 2020 року український серіал показали в Іспанії на каналі Divinity. Також «Кріпосна» доступна на міжнародному VOD-сервісі Amazon Prime.

На іноземних територіях серіал виходить під назвою Love in Chains.

Третій сезон «Кріпосної» на СТБ покажуть у 2021 році.

У грудні 2020 року СТБ оголосив, що головну роль у ньому замість Катерини Ковальчук зіграє Соня Прісс

«У нас було надзвичайно складне завдання ― знайти актрису на роль героїні, яку всі вже знають і люблять. Коли ми тільки починали зйомки першого сезону "Кріпосної", це була історія простої дівчини, на яку чекало багато випробувань і перешкод. Продовження "Кріпосної" ― це історія нової Каті, яка багато чого пережила, і все це залишило помітні рубці. Перед нами тепер інша героїня, і їх не можна порівнювати», ― розповіла шоуранерка серіалу Тала Пристаєцька.

На роль головної героїні команда проєкту переглянула близько 400 акторок із кількох країн. 

«Кастинг тривав довго, адже нам важливо було знайти ту, яка зуміє втілити неймовірну витонченість і дівочу тендітність укупі з загартованим характером. Ми шукали скрізь, де могли, у початковий список потрапило 400 імен. Потім ми звузили коло до 150. І коли ми побачили проби Соні, з перших хвилин зрозуміли: "Ось вона, наша нова Катя!". У ній чітко видно характер. Це саме та Катя, яка пройшла довгий і складний шлях», ― додала шоуранерка.

Також у серіалі знімаються: Станіслав Боклан, Наталка Денисенко, Анна Сагайдачна, Марк Дробот, Фатіма Горбенко, Тарас Цимбалюк, Олеся Жураківська, Віктор Жданов, Максим Радугін, Сергій Стрельников, Федір Лавров, Аліна Коваленко, Наталія Васько, Слава Красовська та інші.

Фото: пресслужба СТБ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY