detector.media
09.08.2021 20:07
«Україна бореться з ними, а не тренує їх». Речник президента відповів на закиди Лукашенка щодо «відправки бойовиків у Білорусь»
«Україна бореться з ними, а не тренує їх». Речник президента відповів на закиди Лукашенка щодо «відправки бойовиків у Білорусь»
На думку прессекретаря президента України, Лукашенко робить ці заяви, щоб відвернути увагу від політичної кризи, яка триває в Білорусі і яку не можна вирішити інакше, крім як демократичним шляхом.

Президент Володимир Зеленський вважає безпідставними звинувачення з боку самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка в підготовці на території України бойовиків, яких потім нібито направляють у Білорусь. Про це розповів прессекретар Зеленського Сергій Никифоров

«Президент наголошує на тому, що Україна бореться з бойовиками, а не тренує їх, як заявив Олександр Лукашенко. Заяви Олександра Лукашенка Володимир Зеленський називає безпідставними», – зазначив він.

На думку прессекретаря, у такий спосіб Лукашенко намагається відвернути увагу від політичної кризи, яка триває в Білорусі.

«Кризу, що почалася після президентських виборів, можна розв'язати лише демократичним шляхом. Але Олександру Лукашенку забракло сміливості ним піти», – сказав прессекретар.

За його словами, Володимир Зеленський наголошує, що Україна залишається вірним другом білоруського народу, але не втручається в політичні процеси інших держав.

«Сподіваємося, що не буде недружніх кроків стосовно України з боку Олександра Лукашенка. Якщо ж будуть – це отримає негайну й потужну відповідь і нашої держави, і міжнародної спільноти», – зазначив Сергій Никифоров.

Нагадаємо, що Лукашенко заявив, що затриманих в Мінську 2020 року «вагнерівців» він передав Росії, оскільки вони самі хотіли туди

 Також на пресконференції він заявив, що «Шишов для них був ніхто»

Фото: Сергій Никифоров / пресслужба Президента

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY