detector.media
08.08.2021 12:58
Зі шкільної програми в Білорусі зникли Алексієвич, Набоков та Солженіцин. Зате з'явився глава Спілки письменників
Зі шкільної програми в Білорусі зникли Алексієвич, Набоков та Солженіцин. Зате з'явився глава Спілки письменників
Ще у 2020 році у програмі стояла книжка Світлани Алексієвич «Останні свідки». Тепер замість неї голова Спілки письменників Білорусі.

З навчальної програми курсу російської літератури за 11 клас в загальноосвітніх школах Білорусі зникли тексти Світлани Алексієвич, Олександра Солженіцина та Володимира Набокова. Про це пише «Медиазона. Беларусь» з посиланням на викладача Сергія Дубелевича.

На сайті національного освітнього порталу доступні шкільні програми за прийдешній навчальний рік, і прийнята в 2017 році програма, яку діяла і в 2020 році.

У програмі, затвердженій у 2020 році, в розділі «Місце і роль в літературному процесі дисидентської літератури» присутні Олександр Солженіцин, Володимир Набоков, Віктор Некрасов. У затвердженій у 2021 році рекомендованим письменником залишився тільки Віктор Некрасов.

Натомість залишились Євгенія Гінзбург та Варлам Шаламов.

Серед літератури, написаної білоруськими письменниками російською мовою, в програмі 2020 року в розділі «Проза. Людина і війна» стояла книжка Світлани Алексієвич «Останні свідки». У новій програмі на її місці зазначений голова Спілки письменників Білорусі Микола Чергінець.

Нагадаємо, що нещодавно в Білорусі визнали екстремістськими перших два акаунти в тіктоці.

Фото: Світлана Алексієвич "Останні свідки" / "Дух і Літера"

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY