detector.media
06.08.2021 09:00
Зеленський хоче, щоб «Дом» мовив не лише на окуповані території, а й для переселенців
Зеленський хоче, щоб «Дом» мовив не лише на окуповані території, а й для переселенців
На думку президента, об'єктивна інформація про політику України допоможе інтеграції в український простір мешканців окупованих територій.

Президент України Володимир Зеленський хоче, щоб державний канал для тимчасово окупованих територій «Дом» мовив не лише на окуповані райони Донецької та Луганської областей та окупований Криму, а й для внутрішньо переміщених осіб на підконтрольній Україні території. Про це він сказав в інтерв'ю телеканалу «Дом».

«Вони тут живуть, працюють, і їм дуже важливо бачити, про що ми говоримо з людьми, які [перебувають] на окупованій території. Їм дуже важливо це бачити й чути. І тому канал "Дом" — він не тільки для тих, хто "там". Канал "Дом" — для всіх переселенців, які перебувають сьогодні тут. Цей канал повинен об'єднувати людей. Тому що між ними, між тими ж донеччанами, які одні — "там", інші — тут, — між ними теж наявна ця жахлива контактна лінія», — уточнив Володимир Зеленський.

Він також зазначив, що об'єктивна інформація про політику України допоможе інтеграції в український простір мешканців окупованих територій.

«Я завжди говорив: території дуже важливі, але передусім — люди. І сьогодні людям там складно встояти проти інформаційних атак, складного життя, встояти та залишитися в душі й у серці українцем. Складно, тому що люди повинні виживати. Я сам — батько. І я розумію, що треба годувати дитину. І ось школа. На ній прапор "ДНР". Ну, а де, де працювати тому ж учителю? І ось учитель іде до цієї школи. І йому потрібно якось розмовляти з дітьми та якось постаратися донести до них об'єктивну інформацію — ось це завдання. Ось це — інформаційна перемога. Це набагато важливіше будь-якої кулі», — сказав Зеленський та додав, що українське мовлення на тимчасово окуповані території дасть змогу зберегти зв'язок з українцями в ОРДЛО та Криму.

В Україні 1 березня 2020 року почав мовлення державний канал для тимчасово окупованих територій «Дом». Він входить до складу державного підприємства «Мультимедійна платформа іномовлення України» (в склад якого також входить телеканал UATV).

«Дом» мовить на тимчасово окупованих територіях (ТОТ) для об'єктивного інформування українців на території Донецької та Луганської областей, АР Крим та м. Севастополя та їхнього повернення до українського порядку денного.

Головна мета каналу – інформаційне сприяння реінтеграції ТОТ, що включає в себе формування позитивного ставлення до реінтеграції у громадян України та інформаційне сприяння участі в цьому процесі країн-партнерів.

20 січня 2021 року Кабінет Міністрів України ухвалив розпорядження, яким передав Мультимедійну платформу іномовлення України в управління Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

6 квітня генеральна директорка ДП «Мультимедійна платформа іномовлення України» Юлія Островська запросила незалежних виробників контенту зі сходу України та Криму до співпраці.

Про досвід перегляду телеканалу «Дом» читайте в матеріалі «Детектора медіа».

Фото: Дом

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY